Димитър Дъбов: БСП ще продължи публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите“

Сеп 09, 2014 Новини БСП 0 1282

БСП ще продължи  публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", по която община Марица и село Маноле получиха 5 млн

БСП ще продължи  публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", по която община Марица и село Маноле получиха 5 млн.  лева за строежа на селскостопанско училище. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пловдив и зам.-председател на НС на БСП Димитър Дъбов, при разговора си с кмета на с. Маноле Александър Иванов. Заедно с кандидатите Галин Дурев, Атанас Тумбалев и зам.-областния управител на Пловдив Атанас Петков бяха гости на традиционния събор в с. Маноле, община Марица.

„Специално внимание трябва да се отдели за професионалната подготовка и квалификация, като се съобразяваме  с икономическите потребности на региона, а тук в  община Марица  земеделието е сред  основните дейности за жителите. Затова и селата ви не обезлюдяват”, каза още Дъбов. Той бе категоричен, че БСП ще продължи да прави това за хората, да работи за техния просперитет и да намират своята реализация в родните си места.  „Но затова трябва държавна политика и ние сме готови да продължим да работим за развитието на българското село”,  каза още водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пловдив.

Днес ще бъде отбелязана във  всички общини от област Пловдив 70 годишнината от антифашистка победа

В 17.30 часа, в с. Стрелци, община Брезово ще бъдат отбелязани две годишнини- 95 години от учредяването на социалистическото движение в селото и годишнината от 9 септември 1944 година. Гости на тържеството ще бъдат водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пловдив и зам. председател на НС на БСП Димитър Дъбов, кандидатите Галин Дурев и Милко Сарафов и Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП Пловдив.

Тържествено честване по повод годишнината  ще събере  социалисти, антифашисти и симпатизанти на лявата идея от 18.00 часа в залата на читалището в гр. Карлово с журналиста от в. Дума Александър Симов, Пламен Славов, Румен Стоянов и Явор Гечев - кандидати  за народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Тържествено събрание ще се проведе и в Асеновград от 17.30 часа с участието на Манол Генов – кандидат за народен представител от листата на БСП лява България за област Пловдив и Маргарита Стоилова, зам. –председател на Областния съвет на БСП Пловдив.

В град Първомай 70 годишнината  от антифашистка победа ще бъде отбелязано с поднасяне на цветя на паметните плочи на загиналите антифашисти от региона и концерт на  групата за руски песни „Ивушка” на площада пред читалището. Гости ще са  кандидатите за народни представители от листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пловдив Димитър Димитров и Захари Христов.

В общините  Перущица, Калояново, Родопи, Стамболийски, Марица и Садово социалисти, антифашисти и симпатизанти на левицата ще отбележат годишнината с отдаване на почит към безсмъртните и поставяне на цветя и венци на лобните им места. Кандидатите за народни представители от листата на БСП лява България за област Пловдив доц. Светла Янчева, д-р Иван Шиков, Боряна Бръзкова, Атанас Тумбалев и Владимир Медев ще се включат в честванията по населени места.