Организацията на БСП в Лондон организира конференция за енергийната сигурност на ЕС

Сеп 09, 2014 Новини БСП 0 1130

На 11

На 11.09.2014 (четвъртък), от 18:00 ч. в Лондон, Великобритания, ОПО на БСП - Лондон, организира конференция на тема “Енергийна сигурност на ЕС и България”. На конференцията, която ще се проведе в сградата на Британския парламент, ще се дискутират теми, касаещи общата енергийна стратегия на ЕС, строителството на „Южен поток”, потенциалните рискове при добиването на шистов газ и бъдещето на ядрената енергетика в България.

 

Гости на българските социалисти в Лондон ще бъдат:

Представителството на ЕК във Великобритания, Кралският Институт по Международни Отношения, Посолство на Руската Федерация в Обединеното кралство, Демократическата партия на Италия, Партия на европейските социалисти, политици от Лейбъристката партия, експерти и преподаватели по енергиен мениджмънт от университетите Кингтън Колидж, Кеймбридж и Оксфорд. Специален гост на БСП - Лондон ще бъде г-н Явор Куюмджиев, Заместник-министьр на икономиката и енергетиката в 86-то правителство на България (2007-2009).

Тази инициатива е продължение на политиката на БСП – Лондон да инициира дебат по водещи теми за ЕС и България. Българските социалисти във Великобритания се обръщат с покана към всички симпатизанти на БСП в Лондон да вземат участие в конференцията.