Корнелия Нинова: Най-висок е този, който е наведен да помогне

Сеп 07, 2014 Новини БСП 0 1028

Семействата в пострадалите от наводненията райони повече от всякога се нуждаят от нашата помощ

Семействата в пострадалите от наводненията райони повече от всякога се нуждаят от нашата помощ. Некa всеки покаже своята съпричастност според възможностите си. Този призив отправи в Етрополе водачът на листата на „БСП лява България“ в Софийска област Корнелия Нинова. Местните социалисти съчетаха честването на 9 септември с откриването на предизборната кампания.
 
Общинският клуб на БСП в Етрополе вече е сборен пункт за събиране на помощи за пострадалите от наводненията. Нинова пое ангажимент да осигури транспорта на помощите до нуждаещите се. Тя уточни, че всеки сам преценява с какво може да бъде полезен. Нинова добави, че в първите часове след подобни бедствия най-необходими са почистващите препарати, ръкавици, ботуши, дрехи и обувки и протегнатата ръка за помощ. „Най-висок е този, който е наведен да помогне. Днес България няма нужда от обещания, а да сме близо до хората“, категорична бе тя.
 
Членовете на Младежкото обединение в БСП в Етрополе организираха и първия доброволчески отряд в Софийска област. Те ще помагат на пострадалите райони като почистват пострадалите къщи и крайречните пространства. От Етрополе започва и доброволческата кампания на социалистите в областта. Освен Нинова инициативата ще бъде подкрепена от всички кандидати за народни представители от левицата. Георги Бояджиев, София Торолова, Веселка Златева, Маргарита Петкова, Борислав Георгиев, Йордан Стоянов, които също са в листата и присъстваха на вчерашния празник обещаха да предадат щафетата в населените си места.
  
По случай 70-годишнината от 9 септември в Етрополе бяха връчени грамоти и плакети на заслужили партийни деятели. Петима нови социалисти получиха партийните си книжки от Корнелия Нинова.