Георги Гергов от Копривките: Писна ми от предатели, ренегати и еничари! Да ги спрем на 5 октомври!

Сеп 07, 2014 Новини БСП 0 1321

Близо 6 000 социалисти и симпатизанти на левицата от Пловдив и областта изпълниха поляната на местността Копривките за 12-тото издание на Традиционния деветосептемврийски събор, известен като „Малка Бузлуджа”

Близо 6 000 социалисти и симпатизанти на левицата от Пловдив и областта изпълниха поляната на местността Копривките за 12-тото издание на Традиционния деветосептемврийски събор, известен като „Малка Бузлуджа”. Днес честванията минаха под знака на 70 –ата годишнина от Антифашистката победа. Преди да открие събора, лидерът на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов изрази съболезнования към близките на загиналите във водната стихия, поразила  България през последните дни. Той не скри гнева си, че хората умират, заради създадения хаос в държавата и отсъствието на институционална защита. „Писна ми от предатели, ренегати, от кресльовци, които искат властта за лични интереси. Писна ми от тези, които много бързо забравиха, че хората бяха на улицата и се запалваха като факли от отчаяние, но днес отново искат да управляват”, заяви Георги Гергов. Той не пропусна да спомене и  бившите си другарите, употребили, а после захвърлили партията си. „Писна ми от еничарите!”, категоричен бе той.

В обръщението си към хилядите на поляната той предупреди, че от изхода на 5 октомври ще зависи не само настоящето, но бъдещето на децата ни. „Още не са дошли на власт, а уволняват, гонят и унижават – безогледен реваншизъм и мачкане”, описа Гергов действията на служебния кабинет. Той призова социалисти и симпатизанти да мобилизират цялата си енергия и да не жалят сили за победата на „БСП лява България”. „Защото ние доказахме, че сме партията на народа и поемаме отговорността, дори когато знаем, че трупаме негативи като партия”, подчерта Гергов,  визирайки съвместното управление с ДПС. В заключение той се обърна към всички с апела да бъдат активни в кампанията, за да може на 5 октомври левицата да се поздрави с успех, а многохилядното множество на Копривките му отговори с „БСП” и „Победа!”