Драгомир Стойнев: Преди да се делим на партии, трябва да сме българи

Сеп 07, 2014 Новини БСП 0 681

Драгомир Стойнев изпраща 300 литра минерална вода и 300 хляба на бедстващите села от Община Опан

Драгомир Стойнев изпраща 300 литра минерална вода и 300 хляба на бедстващите села от Община Опан.

Драгомир Стойнев  бе на място в събота, за да се запознае с последиците от наводненията предизвикани от  поройния дъжд. Той посети  и най-пострадалото село Бял извор.  Там 22 от къщите са залети с вода, поройният дъжд не е пощадил и детската градина. Над 120 л/кв. м дъжд се е излял над селото за седем часа. Хората от наводнените къщи са изведени, с изключение на трима, които не са пожелали да бъдат евакуирани. Стойнев разговаря и с кметския наместник Златина Иванова, чиято къща също е пострадала. Той веднага  предложи помощта си за преодоляване на щетите от бедствието. 

Зам.-кметът на община Опан  Магдалена Панева съобщи, че в близкото село Ястребово пет къщи са срутени от водната стихия и 30 души са останали без покрив над главата си. Те ще бъдат настанени в кметството и в читалището. В  Бял извор няма електричество, спира и водата.

Бях в община Опан, на мястото на трагедията, и с очите си видях какво се е случило на хората там, заяви Стойнев в ефира на нова телевизия. Нека в тази кампания политическите партии, преди всичко да бъдем българи и да помогнем на пострадалите. Нека да не правим скъпи събития и концерти. Той бе категоричен, че „БСП лява България” ще направи всичко възможно, за да помогне на пострадалите.