Ангел Найденов: Нашата цел е да постигнем максимално високи резултати

Сеп 04, 2014 Новини БСП 0 1305

„БСП лява България” залага на кампания, която разчита на непосредствен диалог, на непосредствените срещи и контакти с избирателите, на разговори

„БСП лява България” залага на кампания, която разчита на непосредствен диалог, на непосредствените срещи и контакти с избирателите, на разговори. Това заяви водачът на листата на „БСП лява България” за Варна Ангел Найденов на брифинг с журналисти, на който представи листата на коалицията в област Варна.

Водачът на листата Ангел Найденов представи кандидатите за народни представители в 3-ти МИР Варна. „Нашите кандидати са хора с авторитет, експерти в различни области. Личности, които познават проблемите на Варна и региона и имат предложения за решаването им. Това са хора, които следват принципите и ценностите на партиите, които представляваме в коалицията "БСП лява България", допълни той.

Найденов посочи някои от ангажиментите, които поема коалицията в рамките на кампанията и подчерта, че трудна, но много важна задача е да бъде възстановено доверието в политиката. „Да върнем държавата на хората и да укрепим държавността, да направим държавата социално справедлива, ефективна и отговорна пред гражданите”, заяви водачът на листата на 3-ти МИР Варна  и допълни, че има приоритетни сектори, които трябва  да бъдат развивани като енергетика, земеделие, туризъм, машиностроене, химия,  информационни технологии, културни и творчески индустрии.

Найденов заяви, че местната кампания на Коалиция „БСП лява България” щe бъде под мотото “Работеща икономика във Варна и общините в областта” и допълни, че той  и останалите кандидати за народни представители няма да водят кампания, която залага на компромати, на очерняне на политическите опоненти или на лъжи, но разчита да има сблъсък на платформи и идеи. „Търсим  успеха, търсим победата, търсим максимално висок резултат. Нашата цел е да постигнем максимално високи резултати и да запазим, а надявам се и да увеличим, мандатите от 42-ото НС”, каза той. Водачът на листата на 3 Варненски МИР посочи, че основният конкурент на Коалиция „БСП лява България” за предстоящия вот е ГЕРБ, а опонентите – АБВ, Движение 21 и ДПС. „Като народни представители в следващия парламент, избрани от варненци, ние се ангажираме да превърнем града в чист и модерен, с работеща икономика, да подпомогнем развитието на морския бранш, индустрията и туризма. Гарантираме, че ще бъдат изплатени обезщетенията на пострадалите в кв. „Аспарухово” и ще бъдат отпуснати средства за почистване на деретата там”, каза Ангел Найденов. 

„Нашата цел, за която ще работим като депутати от групата на Коалиция „БСП лява България”, е осигуряване на останалите средства за довършване на сградата на факултета по „Фармация” в МУ-Варна и още от септември 2015 година,  студентите ще могат да учат в новата сграда”, заяви проф. Анелия Клисарова, втора в листата на 3 МИР. Сред останалите приоритети в здравеопазването, свързани с града и областта, тя посочи превръщането на МБАЛ „Св. Анна“  в модерен спешен и диагностичен център, въвеждане в експлоатация на трети линеен ускорител в УМБАЛ „Св. Марина“, изграждане на спешни кабинети в общинските центрове, където да работят лекарски асистенти, реално въвеждане в системата на здравеопазването на парамедиците и подпомагане на болницата в Провадия от страна на държавата.

„Само за година прекъснахме порочната практика от предходния управленски мандат и Варна от неглижиран град, се превърна в приоритет за правителството”, заяви кандидатът за народен представител Борислав Гуцанов, който е трети в листата. И посочи като пример средствата, отпуснати за ремонта на Двореца на културата и спорта, за изграждане на новата съдебна палата във Варна и на факултета по фармация към Медицинския университет, укрепване на свлачището Трифон зарезан, проектиране на новото пристанище. „Разбирам от медиите, че служебното правителство ще спре финансирането на проекта на порта, което ще се случи за втори път. Това е недопустимо и ясно показва, че когато БСП не е на власт този проект се спира, което означава не само, че се спира развитието на града, а се режат реално работни места, което за Варна е жизнено важно при положение, че икономиката на града е в пълен крах.

„Явно управляващите, различни от БСП, пет пари не дават за развитието на града, което е видно и от неговото състояние в момента. Освен за този проект ще работим и за развитие на пристанището в Бяла, както и за статута на рибарските пристанища и селища в града и областта”, подчерта Гуцанов. Сред останалите приоритети, по които ще работят депутатите от 3 МИР, са осигуряване на средства за проектиране и строеж на втори Аспарухов мост, магистралите Хемус и Черно море, реконструкцията на пътища в града и областта, осигуряване на гаранционен фонд за корабостроене  и кораборемонт, както и преместване на седалището на „Морска администрация“ във Варна.

„Със съвместните усилия на правителството, колегите от 42-то Народно събрание и експертите от БСП, успяхме да променим методиката на ценообразуването и да намерим резерви за намаляване на цената на електроенергията за крайния потребител”, заяви при представянето на листата на Коалиция БСП лява България кандидатът за народен представител Красимир Янков. Той припомни, че двукратното намаляване на цената на тока е станало въпреки  искането на електроразпределителните дружества за увеличение, стигащо до 40 %.  „В рамките на тази кампания основният ни политически опонент ще се опита да омаловажи всичко, което бе направено в рамките на една година, ще се опита да внуши на българския избирател, че той ще трябва да плаща намалението  на цената на електрическата енергия, зад което стои БСП. Най-отговорно заявявам, че след 5-ти октомври, ако БСП управлява сектора, цената на електроенергията ще се запази“, посочи Красимир Янков.

„За да има справедлива държава, са необходими вътрешна и външна сигурност, добро здравеопазване, образование и социална справедливост. Коалиция „БСП лява България” е единствената, която гарантира това”, заключи вицеадмирал Петър Петров, пети във Варненската листа.

Листата на Коалиция „БСП лява България” на 3 Варненски МИР включва 29 души, 24 мъже и 5 жени, като средната възраст е 47 години. Сред тях са Инженери, икономисти, юристи, лекари, историци, преподаватели във висши училища. Новите лица са 18. В листата има двама министри и трима депутати от 42-то Народно събрание.