Атанас Мерджанов: За разлика от Борисов Драгомир Стойнев е постигнал резултати

Сеп 04, 2014 Новини БСП 0 1194

В навечерието на предизборната кампания на живо в предаването на БНТ „Още от деня“ станахме свидетели на разбирането на ГЕРБ за демократичен дебат

В навечерието на предизборната кампания на живо в предаването на БНТ „Още от деня“ станахме свидетели на разбирането на ГЕРБ за демократичен дебат. В типичен за партията, която олицетворява стил, Бойко Борисов се включи непоканен в разговор, от който очевидно нищо не разбира, за да облъчи ефира на националната телевизия с обиди, лични нападки, арогантност и откровена простащина. В БСП сме за плурализма в мисленето. Всеки има право да има и да изразява свободно собствените си виждания и идеи. Но как това би било възможно, ако във всяка медия, във всеки момент Бойко Борисов може да се обади по телефона или Цветан Цветанов да нахлуе в студиото, да обиждат събеседниците, да не обръщат внимание на водещите и да наричат „лъжци“ всички, които мислят различно от тях.
 
Драгомир Стойнев няма нужда от защита, защото за разлика от Борисов има аргументи и е постигнал резултати. По времето на Стойнев като министър цената на тока падна. По времето на Борисов цената на тока го свали от власт. Това са фактите. А колкото до заекването, смея да заявя, че човек, който успява да преодолее говорния си недостатък е по-достоен от някой, който с лекота бълва порои от нищо незначещи думи, но не може да преодолее собственото си его.
 
Вчерашната поредна медийна проява ме убеждава, че в тази кампания българите ще трябва да избират между плурализма и автокрацията, между демокрацията и ГЕРБ.