Кристиан Вигенин: Няма по-голяма сила за една партия от това, че поколенията помнят подвига на героите

Авг 23, 2014 Новини БСП 0 1311

Няма по-голяма сила за една партия от това, че поколенията помнят подвига на героите, от това, че черпим сила от постигнатото преди десетилетия, за да продължаваме тази битка, която започна тогава и продължава и днес

Няма по-голяма сила за една партия от това, че поколенията помнят подвига на героите, от това, че черпим сила от постигнатото преди десетилетия, за да продължаваме тази битка, която започна тогава и продължава и днес. БСП продължава своята битка за социална справедливост, за силна държава, за политика, насочена към хората. Това заяви Кристиан Вигенин пред социалистите, събрали се в местността „Жабокрек”. Той подчерта, че преди една година правителството е заварило една разрушена държава. „Тухла по тухла се опитвахме да възстановим това, което само за четири години ГЕРБ успя да унищожи. Правихме го в една безпрецедентна конфронтация, в обстановка на саботажи и конфронтации, с целенасочени действия на президента и на всички, окопали се във властта, които се опитваха да ни пречат. Но те не успяха, защото вие бяхте зад нас и ние знаехме, че нямаме право на отстъпление”, каза той.
 
Подвигът, който честваме днес, е част от една голяма битка, европейска и световна битка, която помогна на България да се спаси и изми срама, в който бяха ни вкарали царските правителства. „Сега, нашето общество е също толкова разделено, колкото и тогава. Това, което ние искаме като партия, е да тръгнем като обединение, но не безпринципно единение, а единение върху много ясни принципи. Искаме държава с много ясна социална политика, с работни места, държава, която ще гарантира достойно заплащане за работниците и достойни старини за възрастните хора, а също и за младите хора”, каза той. Вигенин призова хората да дадат сила на партията. „Няма начин да водим държавата напред, ако нямаме тази сила”, каза още той. Вигенин припомни думите на председателят на БСП лява България Михаил Миков на Бузлуджа „тези избори не са бой последен”, и заяви, че може да се направи аналогия с подвига, извършен в местността Жабокрек. „Битката тук преди 70 години също беше битка по пътя, и накрая ни изведе към победата. Тези избори също са битка по пътя, но нека да приемем, че за тези избори куршумите са бюлетини, които ние трябва да пуснем, за да спечелим изборите на 5 октомври. Дайте сила на БСП лява България и тогава ще може да продължим и да довършим това, което започнахме”, каза още той.