Мая Манолова: Излизаме на протест в Кюстендил при следващото политическо уволнение

Авг 23, 2014 Новини БСП 0 1804

Няма друга политическа сила, която да събере толкова симпатизанти, не под строй, а заради идеята, заради това, което всеки един от нас носи в сърцето си, заради верността към лявата идея

Няма друга политическа сила, която да събере толкова симпатизанти, не под строй, а заради идеята, заради това, което всеки един от нас носи в сърцето си, заради верността към лявата идея. Това заяви водачът на листата на 10 МИР Кюстендил Мая Манолова пред повече от 3000 социалисти и привърженици на лявата идея, събрали се на традиционния партизански събор в местността Жабокрек, по случай честването на 70 години откакто в тази местност Рило - Пиринският партизански отряд извоюва героична победа. По думите и хората се събират тук заради идеите и за една по справедлива и социална България. „Това е нашият идеал и готовността да го защитаваме, което не могат да ни простят нашите политически врагове. За това, че през изминалата година, през която БСП беше във властта, се случиха неща, които излизат извън правилата на нормалната политика, които прераснаха в цирк. Политици без морал и без принципи атакуваха правителството на Пламен Орешарски и се опитваха да обезличат направеното от правителството му в много трудна среда, и в социалната сфера, в икономиката, и за преодоляването на безработицата, и за подобряване живота на хората”, подчерта тя. Манолова бе категорична, че така както се опитват да изопачат истината за случилото се в тази местност, така се опитват да изопачат направеното за хората през изминалата година от правителството на Орешарски.

Манолова категорично заяви, че президентът щедро е възнаградил предателството на Георги Близнашки, който освен, че се отрече от своите, оглави протестите пред СУ, и след това Росен Плевнелиев го направи министър–председател. „Искам да подчертая също, че уж неутралното служебно правителство предприе политическа чистка и реставрация на кадрите на ГЕРБ на всички нива. Кадрите на ГЕРБ вече влязоха през задния вход във властта, без да тази политическа сила да е спечелила избори”, подчерта тя. Пред събралите се социалисти Мая Манолова се обърна и към министър-председателя Георги Близнашки с предупреждение, че при следващото политическо уволнение в Кюстендил, гражданите ще излязат на протест. „Бяха уволнени шефът на Областно пътно управление Драгомир Гочев, както и шефът на РДНСК Христо Васев. Те са доказани специалисти, уважавани и харесвани от хората, които професионално си вършеха работата”, категорична бе тя.

Ще бием ГЕРБ в Кюстендил така, както вече го направихме

Манолова категорично заяви, че истинският начин да се спре безобразния поход към властта е да се защитят хората и БСП лява България да спечели предстоящите избори. „Тук, на това героично място, като водач на листата на БСП лява България за Кюстендилски регион, заявявам и се ангажирам, че и аз, и хората в листата, и целият актив на Кюстендилски регион, ще вложим цялата си енергия, всичките си сили, за да спечелим предстоящите избори, за да бием ГЕРБ така, както ги бихме на евроизборите през май в Кюстендил, и както ги бихме на парламентарните избори. Защото ние не искаме властта за себе си или за партийния си интерес, както иска ГЕРБ, а за да работим за хората и да довършим започнатото и проектите на Пламен Орешартски”, категорична бе тя.