Социалистът Васил Атанасов навърши 100 години

Авг 13, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1249

Рожденият ден на Васил Атанасов се превърна в общоселски празник

Рожденият ден на Васил Атанасов се превърна в общоселски празник. Юбилярят достигна достолепната възраст от 100 години. Близки, приятели и познати на рожденика дойдоха на специално организираното тържество на площада, за да уважат юбилея му. Тържеството откри кметът на с. Избегли и организатор на събитието – Йордан Райчев.

Бъдейки дългогодишен член на БСП (приет е в партията през далечната 1933 година), рожденикът бе уважен и от председателя на НС на БСП – Михаил Миков. Въпреки, че той не присъства лично, народният представител от 42-рото Народно събрание – Маргарита Стоилова прочете поздравителен адрес от негово име.      

Членовете на общинската организация на БСП в Асеновград също показаха своето уважение, като председателят на ОбС на БСП Асеновград Манол Генов прочете поздравителен адрес, а председателят на Младежкото Обединение към БСП Асеновград – Сийка Киркова поднесе букет от червени рози. От младежката организация дариха на юбиляря и 4 кубика дърва за огрев за зимата.

Дядо Васко получи дарове още от Пловдивската Митрополия – икона на св. Богородица, а в негова чест бе отслужена литургия за дълголетие и здраве. След приключването на официалната част рожденикът впечатли всички, като се изправи и поведе хорото.