Георги Анастасов: Само единна левицата ще може да победи на изборите на 5 октомври!

Авг 02, 2014 Новини БСП 0 1141

Реч на Георги Анастасов, председател на Партия Български социалдемократи Честит празник, скъпи БЪЛГАРСКИ  СОЦИАЛДЕМОКРАТИ  и  СОЦИАЛИСТИ! За 123-ти път ние с гордост отбелязваме нашия рожден ден! С гордост и с признателност към онези млади ентусиасти, които слагат началото на организираното социалистическо движение

Реч на Георги Анастасов, председател на Партия Български социалдемократи

Честит празник, скъпи БЪЛГАРСКИ  СОЦИАЛДЕМОКРАТИ  и  СОЦИАЛИСТИ!

За 123-ти път ние с гордост отбелязваме нашия рожден ден! С гордост и с признателност към онези млади ентусиасти, които слагат началото на организираното социалистическо движение. Движение, което си поставя за цел защитата на хората на труда!

Честваме го във време на изпитания за левицата! Преди една година и половина, свалихме едноличния  режим  на ГЕРБ, който нанесе непоправими беди на БЪЛГАРИЯ! Някои забравиха, но ние помним, че през тяхното управление доходите на българите - заплатите и пенсиите бяха замразени! Фалираха стотици хиляди фирми на дребни собственици и занаятчии. Стотици хиляди хора останаха без работа! Сега отново сме изправени пред заплахата за реставрация на този реакционен режим! И  всичко това, което направихме за краткото управление, за едната година ще бъде ликвидирано и ограбено!

Ще позволим ли това?

Не! Не! Не!

Трябва да кажем и една друга истина! Нас ни предадоха! Нас ни забиха нож в гърба! В труден момент се познава кой ти е приятел и кой е предател! Грубо потъпкаха, сгазиха коалиционната култура и свалиха и предадоха правителството!

Ще го забравим ли това?

Не! Не! !И Не!

Днес ние празнуваме и отбелязваме и един прекрасен юбилей-120 години от избирането на първите БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ за народни представители – Янко Сакъзов и Никола Габровски! Има нещо знаково – това е годината, когато широките и тесните социалисти се обединяват и единната левица преди 120 години прави пробив в буржоазното, консервативно Народно събрание!

Нашите предци ни дават знак, че само единна левицата ще може да победи на изборите на 5 октомври! Затова единството на всички леви и прогресивно мислещи хора ще ни донесе победа!                

Ще излезем ли единни на изборите?

Да! Да! Да!

Ще победим ли диктаторите!

Да! Да! Да!

Ще победим ли надигащите се реакционистки сили!

Да! Да! Да!

ПОБЕДА! ПОБЕДА! И ПАК ПОБЕДА!