Защитаваме българските интереси

Май 17, 2009 Новини БСП 0 1805

  Ивайло Калфин: Последните 4 години са най- успешните за България   Ние - Коалиция за България - се явяваме на изборите с мисията да защитим България

 

Ивайло Калфин: Последните 4 години са най- успешните за България

 

Ние - Коалиция за България - се явяваме на изборите с мисията да защитим България. С тези думи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев се обърна към хилядите членове и симпатизанти, които се събраха във Велико Търново, за да отбележат началото на предизборната кампания на Коалицията за европейските избори. По думите на премиера българските социалисти в Европейския парламент са доказали, че могат да отстояват интересите на страната ни. Един от примерите, които той посочи като дело на евродепутатите от БСП е отстояването на кирилицата. Коалиция за България гарантира мястото на България в Европейския съюз и се гордеем с това, защото то ще остане завинаги, категоричен беше Станишев.  

Председателят на БСП заяви, че се гордее с кандидатите на Коалиция за България за ЕП, тъй като всеки един от тях, с ежедневната си работа, е доказал, че може да защитава интересите на България. Те ще свършат най-добрата работа за нашата страна, увери премиерът присъстващите. Той изрази своята увереност, че Коалиция за България ще спечели изборите за европарламент. Тайната за това се крие в думите - „обич, уважение и вяра". Ние обичаме България. Ние работим и ще работим за успеха на нашата страна, заяви Станишев.  

Според премиера днес се появяват нови месии. Сила придобиват популизмът и простите обещания, зад които не стои нищо - нито мисъл, нито управленски план, нито воля, нито подготвени и всеотдайни кадри. При това положение има риск страната ни да се върне в годините от 1997 г. до 2001 г., когато „имаше остра политическа конфронтация". Това е алтернативата, която ни се предлага и за съжаление тя намира потвърждение в поведението на ГЕРБ и тяхната ясна готовност и план за коалиция с крайната десница - с Иван Костов, каза лидерът на БСП. По думите му, основните опоненти на коалиция за България само критикуват своята страна и политиката им като цяло се основава на негативизъм и омраза.

Гордея се, че за последните 4 години имах този уникален шанс да дам всичко от себе си за модернизацията на България, каза Станишев. Той отбеляза, че в сегашното управление на страната Коалиция за България е гарантирала устойчив икономически растеж, стабилна финансова политика и е осигурила повече от 300 000 нови работни места. Дадохме всичко от себе си, за да може различните поколения да живеят достойно, каза Станишев. По думите му промените стават бавно и с много труд, но въпреки това се случват. Премиерът отбеляза, че постигнатото през тези 4 години е общо дело на всички българи и нищо не е дадено даром - нито членството в Европейския съюз, нито икономическия растеж, нито увеличението на пенсиите.

Станишев каза още, че днес страната ни е изправена пред нови предизвикателства като световната икономическа криза и създадената от нея несигурност сред хората за работните им места. Премиерът отбеляза, че БСП, Коалиция за България и правителството имат ясен антикризисен план, по който се работи всеки ден. За неговото пълно реализиране е необходим нов мандат.

Не само ще спечелим изборите за Европейски парламент, но ще спечелим и тези за национален парламент, каза от своя страна водачът на листата на Коалиция за България за евроизборите Ивайло Калфин. По думите му последните 4 години са най- успешните за България за последните 20 години.

Ще спечелим тези избори, защото нашите опоненти са хора, които се свързват с криминалните среди и след това работеха във висшите етажи на властта, хора, които си смениха имената на партиите няколко пъти и сега се крият зад коалиция, коментира Калфин.

На откриването на кампанията беше показан за първи път клипът, представящ листа номер 6 на кандидатите на Коалицията. Младежите от турнето „България-Презареждане" говориха за приоритетите си за България, които ще отстояват по време на обиколката си из страната.

За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат Елица Тодорова, която представи страната ни на конкурса Евровизия, Мариана Попова, Йоана и Deep Zone Project - Dj Baltazar, Dj Dian Solo, Dj Jack Rock, Dj Rossko, Мирела Величкова и водещите Николай Априлов и Петьо Петков-Шайбата. След като отстъпиха сцената на музикантите, лидерът на БСП и кандидатите за евродепутати на Коалиция за България се присъединиха към хилядите симпатизанти на левицата. Поздравиха и поговориха с всеки, който искаше да сподели своя проблем или да им пожелае успех в тежката предизборна битка, раздаваха автографи и призоваваха хората на гласуват.