ОблС-Пазарджик: Вярваме, че лидерът ни Сергей Станишев ще допринесе за връщане доверието в БСП и възходът й

Юли 09, 2014 Новини БСП 0 1290

                Ние, социалистите от Област-Пазарджик, се обръщаме към лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев, в навечерието на заседанието на 48-ия Конгрес на БСП, в навечерието на 123-тата годишнина от създаването на нашата партия, в навечерието на подготовката ни за парламентарни избори, като заявяваме, че уважаваме предложението ви за свикване на Заседание на Конгреса

               

Ние, социалистите от Област-Пазарджик, се обръщаме към лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев, в навечерието на заседанието на 48-ия Конгрес на БСП, в навечерието на 123-тата годишнина от създаването на нашата партия, в навечерието на подготовката ни за парламентарни избори, като заявяваме, че уважаваме предложението ви за свикване на Заседание на Конгреса. Отчитаме, че председателят на партията ни стана инициатор на това предложение. Вярваме също, че БСП ще поеме нова посока. Това се казва в изпратено отворено писмо до лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. „Ние, обаче не можем да не отчетем още и постигнатите резултати на нашата партия под вашето ръководство, а именно: спечелване на парламентарни избори - 2005 г., успешен управленски мандат с министър-председател - лидерът на нашата партия Сергей Станишев, в периода 2005-2009 г.; членство в Европейския съюз през 2007 г., както и най-престижно политическо присъствие в Европа на българин - президент на ПЕС, в лицето на председателя ни”, казват те.

Социалистите от ОблС-Пазарджик подчертават, че тези успехи се дължат на отговорна политическа дейност на лидера на социалистите Сергей Станишев. „През всичкото това време сте поставяли интересите на партията и държавата на преден план. Нашата партия, в своята вековна история, е имала години на падение и възход и винаги е излизала горда, благодарение на реалните оценки, които са диктували перспективни решения и погледа напред. Вярваме, че като политик от европейски мащаб, вие ще допринасяте за връщане доверието в БСП и възхода й. Нужно ни е обединение, защото то ще ни направи по-силни. Желаем ви успех в усилията за издигане авторитета на БСП в България и Европа”, казват още те.