Филип Попов: Тази седмица трябва да бъдат приети важни закони не за БСП, ГЕРБ или ДПС, а за българските граждани

Юли 08, 2014 Новини БСП 0 1367

В седмичната програма на НС са залегнали важни закони не за БСП, за ГЕРБ или за ДПС, а за гражданите на България

В седмичната програма на НС са залегнали важни закони не за БСП, за ГЕРБ или за ДПС, а за гражданите на България. По всеки един законопроект може да има разминаване на мненията, но мястото за разискването им трябва да е в пленарна зала. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на КБ и зам.-председател на Комисията по правни въпроси Филип Попов. Той поясни, че не става въпрос за консенсус, а за мнозинство в парламента за изпълняване на поет ангажимент към хората. 

Помолен да коментира дали НС ще успее да събере кворум и ще продължи работата си в последните си седмици той коментира, че ДПС сами решават своите действия, а ПГ на КБ ясно е заявила, че до края на живота на това правителство ще бъде в пленарна зала и в НС. „Когато се говори за национално отговорни партии, каквато ГЕРБ претендира да е, нека поне да дойдат в НС и да поеме отговорност пред народа”, каза още народният представител.  

Като важни законопроекти той посочи Закона за транспорта, Закона за защита на конкуренцията, Закона за здравето и редица ратификационни закони. 

На въпрос дали БСП ще подкрепи актуализация на бюджета за Здравната каса, той отговори,  че трябва да се вземат предвид няколко основни неща. По думите му трябва да се изчака мнението на всички компетентни по въпроса органи – Министерство на финансите, министър-председателя и МС, защото не бива да се избързва с такива решения и ако се вземе решение за актуализация сега, не трябва да се забравя, че следващото правителство ще трябва да работи и с нея.

Само БСП и лидерът й Сергей Станишев застанаха на пътя на дестабилизацията на държавата

Той обясни, че относно банковата система трябва внимателно да се прецизират законовите текстове и не трябва да се прибързва с промените, които се предлагат от ДПС, а ГЕРБ подкрепят. Според него те целят само да се замаже ситуацията, за да спре да се говори за банките. „Трябва да стане ясно, че БСП беше единствената партия, която заедно с лидера си Сергей Станишев застана на пътя на дестабилизация на държавата, докато други политически лидери истерично крещяха, че банковата система е в криза, с ясното съзнание или без липсата на информация, че банковата система е ликвидна, което твърдяха и всички експерти”, каза още зам.-председателят на ПГ на КБ. Той допълни, че докато хората са били в потрес, някои политически формации и лидери са създавали хаос и паника.  „Кой имаше сметка от тази изкуствена дестабилизация. Ще ви дам жокер - не е БСП”, заключи Филипов Попов.