Кирил Добрев: БСП е оригиналът, всичко останало е реплика

Юли 07, 2014 Новини БСП 0 1021

Сергей Станишев сам стигна до идеята, че за да оцелее партията, тя трябва да се промени

Сергей Станишев сам стигна до идеята, че за да оцелее партията, тя трябва да се промени. Аз лично бих подкрепил Сергей Станишев за еврокомисар, защото той е силен във външнополитически план. Това заяви народният представител от КБ Кирил Добрев в ефира на БНТ. По думите му кой ще бъде председател на Коалиция за България е въпрос, на който трябва да отговорят участниците в самата коалиция. „Все пак БСП е най-демократичната партия и това не е клише, защото всеки, който събере подписи, може да участва в надпреварата за лидерското място. Най-важното условие обаче, за да бъдеш лидер, е да имаш пълен синхрон между това, което говориш и това, което правиш”, подчерта народният представител от КБ.

Попитан коя кандидатура за председателското място в партията е най-подходяща, Кирил Добрев заяви, че тази на Драгомир Стойнев е кандидатурата, която е получила най-силна подкрепа от организациите в софийска област на предишния конгрес. „ Освен тях, мисля, че петдесет или шейсет други организации го бяха припознали като автентично ляво лице. За него мога да кажа, че той измина целия партиен път. Да не забравяме, че социалния пакет, който БСП предложи, бе изработен от него. Кой обаче ще бъде избран на председателското място, аз лично не мога да кажа. Аз съм фен на Драго Стойнев”, каза Кирил Добрев. Той призова всички симпатизанти на партията да я подкрепят на предстоящите парламентарни избори, като заяви, че „БСП е оригиналът, а всичко останало е реплика”. Според него следващите стъпки, които трябва да се приемат, са обновление и ясна програма.

На въпрос какво е отношението на БСП спрямо възможни коалиции за в бъдеще, Кирил Добрев подчерта, че е важно коалициите да се правят на принципна основа.