Таско Ерменков: Подаването на една оставка е въпрос на лично желание

Юли 07, 2014 Новини БСП 0 895

Подаването на една оставка е въпрос на лично желание, тук няма такава хипотеза, някой да е принуждаван да подаде оставка, ако той само не го желае

Подаването на една оставка е въпрос на лично желание, тук няма такава хипотеза, някой да е принуждаван да подаде оставка, ако той само не го желае. Това каза народният представител от КБ Таско Ерменков в ефира на БНТ. Той добави, че недоволство в БСП винаги е имало, защото тук става въпрос за една демократична партия и социалистите изразяват мнението си без да се притесняват. Ерменков бе категоричен, че с този си акт Сергей Станшев поема отговорност за едни избори, които не завършиха така, както социалистите очаквали. „Да не забравяме, че г-н Станишев имаше и своите ангажименти в Брюксел и това забави неговата реакция, не трябва да забравяме също, че той е и президент на ПЕС”, каза още народният представител. Той бе категоричен, че в БСП оставката на лидера не е голям проблем вътре в партията, но този проблем би бил нерешим за всички останали парламентарно представени партии.”Ако си представим, че някой от техните лидери подаде оставка, това ще доведе до хаос при тях”, добави той. 

Изключително е важно да върнем идейните си корени

В  БСП има достатъчно доказали се личности, които биха могли да оглавят партията след 27 юли, категоричен бе Ерменков. На въпрос, дали БСП ще заложи на Сергей Станишев като кандидатура за еврокомисар, социалистът бе категоричен, че това не е въпрос на социалистическата партия, а на правителството, което ще предложи българския комисар. „Надявам се предложението на правителството да бъде достатъчно разумно и консенсусно за държавата, защото това е нещо, което трябва да се случи. Надявам се също така, че след като това предложение е факт българският народ ще застане твърдо зад номинацията, както всички останали европейски народи”,добави народният представител. „Това, което е изключително важно при нас е да си върнем идейните корени, защото се оказа, че политиката, която се провежда в сферата на социалните придобивки, не е достатъчна, защото нашите симпатизанти очакват от нас не само социални придобивки, но и нови идеи”, сподели народният представител.Той бе категоричен, че хората очакват лява политика, която да бъде основана на идеите нещо, което е било оставено на заден план, имайки предвид положението на страната, когато левицата пое управлението преди година. 

Сергей Станишев е фактор в БСП

„Сергей Станишев е фактор в БСП, все пак вече 13 години е лидер на партията, той ще продължи да има своето влияние и още повече като президент на ПЕС ще бъде фактор за обединяването на лявото в България”,категоричен бе Таско Ерменков . „Нормално е да се чуват и други мнения, защото в БСП има богат партиен живот”,каза още той. На въпрос дали този „богат партиен живот” ще може да бъде поет от Драгомир Стойнев, Ерменков отговори, че Стойнев е млад и перспективен член на БСП, с политически,административен и парламентарен опит, тъй като по време на 41 Народно събрание е бил председател на социалната комисия. Нека да не предвещаваме избора на председател , тъй като това ще бъде решено от делегатите на конгреса, добави социалистът.