Мая Манолова: Полезно, важно и здравословно е в БСП да има истинско и честно състезание

Юли 07, 2014 Новини БСП 0 893

Полезно, важно и здравословно е в БСП да има истинско и честно състезание, в което да участват различни ярки фигури на левицата

Полезно, важно и здравословно е в БСП да има истинско и честно състезание, в което да участват различни ярки фигури на левицата. Дължим го и на хората, които са ни подкрепяли. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на НС Мая Манолова. Тя бе категорична, че изборът на лидер не е предрешен и той предстои да бъде направен от членовете на партията. На въпрос за Драгомир Стойнев, Манолова коментира, че той е едно от младите, перспективни лица на БСП. Тя допълни че уважава своя съпартиец, който е и неин приятел и независимо от резултата на конгреса, ще работят заедно. Манолова обясни, че въпросът е от какъв лидер има нужда партията сега, дали технократ или лидер - боец. Помолена да коментира дали вече не е взето решението, кой ще е лидер на БСП, тя отговори, че не участва в предрешени състезания и ще го изиграе честно до края. „Искам да видя българската социалистическа партия обединена и силна с изправен гръбнак, а не натикана в ъгъла. Нужно ни е партията да се събуди, да се мобилизира, да се нахъса и да победим ГЕРБ на предстоящите избори.   За това ни е нужен лидер, който да води напред и да печели битки. Ако получа доверието на БСП, ще направя точно това”, заяви тя.  
Манолова бе категорична, че залогът да има всякакъв ляв проект, е силна и обединена БСП. 
На въпрос за отношенията между левицата и ДПС, тя отговори, че в началото си те са имали ясна цел – да се спре полицейщината, социалното замразяване, да се освободи бизнесът от рекета. „Не се справихме с тези задачи. Нашите отношения с ДПС бяха отношения около една програма, тази на правителството на Пламен Орешарски. Нашата грешка беше, че тези отношения не бяха ясно разпасани, публично обявени и у хората остана усещането за нещо скрито и тайно” обясни тя. Манолова подчерта, че БСП си е направила изводите от тази грешка и никога повече няма да прави коалиционни или други договорености без яснота и публичност пред хората. 

Тя бе категорична, че в своята работа през последната една година е имала една основна кауза – да защитава това правителство и достойнството на БСП. „БСП беше подложена на неимоверен натиск и на жестоки удари, включително и нейният лидер през тази една година. Винаги съм защитавала достойнството на БСП и за това се кандидатирам за лидер”, каза още Манолова.