Ивайло Калфин откри 11-тото изложение на земеделска и транспортна техника в Русенския университет

Русе: Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин беше в Русе в сряда за да открие традиционното изложение на земеделска и транспортна техника в Русенския университет

Русе: Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин беше в Русе в сряда за да открие традиционното изложение на земеделска и транспортна техника в Русенския университет. Той подкара „Пощенското пате", спря се пред казани за ракия, експонати на изложението, разгледа и много от щандовете на около 150 фирми, участващи в изложението. Изложението на земеделска и транспортна техника на Русенския университет е организирано много добре, от добри специалисти с много желание, каза при откриването му г-н Калфин.

В изложението участват около 150 фирми от България, Румъния, Украйна, Русия, Унгария и Турция. На него се представят едрогабаритна и малогабаритна земеделска техника, автомобили, оборудване, машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост, за животновъдството, сушилни инсталации, парници и оранжерии, хладилна, климатична техника, резервни части, посадъчен материал, торове, препарати, животни, птици, специализирана литература.