Сергей Станишев: Очаквам държавата да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща стабилността на банковата и финансовата система

Юни 29, 2014 Новини БСП 0 1138

Това, което очаквам днес, е държавата, в лицето на всички институции, да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща стабилността на банковата и финансовата система, защото тя е елемент от националната сигурност

Това, което очаквам днес, е държавата, в лицето на всички институции, да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща стабилността на банковата и финансовата система, защото тя е елемент от националната сигурност. Това заяви за медиите преди началото на консултациите при президента лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че за това има всички необходими ресурси и политическа воля и това очаква като поведение от всички. „Очаквам както е съобразно закона БНБ да представи ясен и конкретен план. Убеден съм, че правителството е готово да застане зад БНБ, както и Асоциацията на търговските банки в България, защото имаме всички възможности, тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени и организирани атаки срещу няколко банки да бъде овладяна в интерес на гражданите”, каза още лидерът на БСП.

На въпрос дали трябва да бъде съставен служебен кабинет или консенсусно правителство, Станишев отговори, че не това е въпросът на днешната дискусия. „Най-важното и отговорността е да се гарантира на гражданите и фирмите те да могат да работят спокойно, да са сигурно за своите депозити и за банковата система”, заключи Сергей Станишев.