Мая Манолова: И България, и Европа имат нужда от Станишев

Юни 26, 2014 Новини БСП 0 1066

Факт е, че лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев има една изключително сериозно и много отговорна роля за определяне на бъдещото управление на Стария континент

Факт е, че лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев има една изключително сериозно и много отговорна роля за определяне на бъдещото управление на Стария континент. Изборът му да участва в тези европейски процеси не е само право, но в голяма степен и негово задължение като лидер на водеща политическа сила в Европа. Това заяви Мая Манолова, зам.-председателя на НС и член на ИБ на БСП, в ефира на БТВ. По думите й ако Станишев бе останал тук, вероятно щяха да го питат защо остава и пропилява този важен за България момент, а когато заминава, пак го питат, само че защо заминава.

Мая Манолова обясни и разликата между водещите политически фигури у нас, Сергей Станишев и Бойко Борисов. „Лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев разговаря на едно ниво с началниците на Борисов и именно това прави лидерът на всички европейски социалисти в Брюксел. Именно Станишев е този, който ще взема важните за цяла Европа решения. Позицията, от която ще преговаря лидерът ни, е позиция, която не е заемал никой друг български политик ”, категорична бе тя.