Татяна Буруджиева: Само законът не е достатъчен, за да се предпазим от трагедията

Юни 25, 2014 Новини БСП 0 930

Само законът не е достатъчен, за да се избегнат подобни инциденти, като тези, които се случиха след наводненията в страната

Само законът не е достатъчен, за да се избегнат подобни инциденти, като тези, които се случиха след наводненията в страната. В моя район също имаше проблеми, заради неизчистени речни корита, където освен наноси, се бяха появили сметища. Това бе поправено, но хората отново започнаха да изхвърлят бoклуците си там, което означава, че какъвто и закон да се направи, трябва гражданите да се възпитат да спазват правилата. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Татяна Буруджиева в ефира на БНТ.

Най-силният ни коз, който имаме в Европа, е Станишев

На въпрос, свързан с промените, които настъпиха в БСП, Татяна Буруджиева подчерта, че в момента за партията е най-важно да си върне енергията, и да се види какво трябва да се промени в организацията, за да може да се реагира по-адекватно на предстоящите избори. „Мисля, че за хората е много важно да видят в действие новите лица, защото изборът е добър тогава, когато има между какво да избираш”, обясни тя. Според нея вероятно обещанието на Сергей Станишев да не става евродепутат разочарова някои от гласоподавателите. „Но пък той може да бъде много полезен в Европа, защото ние нямаме друг политик, който да изиграе водеща роля там”, подчерта тя.

Според Татяна Буруджиева политическата обстановка в страната става все по-трудно обяснима. „Преди на хората им беше ясно какво се случва с държавата, а на чужденците не, сега на всички им е трудно да разберат”, каза тя. Народният представител изрази мнение, че когато се говори за процесите в БСП е много важно нещата да се случват не емоционално или под натиск на някакви събития. „При дебата на предишния Пленум се искаше промяна, без която нещата няма да се случат. Дали лидерът ни трябва да се смени, ще реши БСП, и аз не приемам всеки да се изказва по този въпрос”, посочи червеният депутат. Според нея  изборът на Мартин Шулц да поиска да действат заедно със Сергей Станишев в една посока сега е много подходящ. „Само с усилията на един човек, вероятно нещата няма да се получат”, обясни народният представител.

По повод на задължителното гласуване, Буруджиева смята, че са нужни промени в Конституцията. „В БСП са по-скоро за вариант на немската система за провеждани на избори, която е смесена система. Истината е също, че Великото Народно събрание в умален вариант, вероятно е точно онова, което българският народ иска”, каза тя. Според нея възможната дата за избори е първата възможна, а именно датата 28 септември, която дата е първата от трите, предложени от президента.

В студиото тя бе помолена да коментира тиражираната версия по медиите за конфликт с народният представител от КБ Кирил Добрев. Татяна Буруджиева категорично заяви, че много уважава своя колега. „Аз съм работила с г-н Добрев. Моето убеждение е, че човек трябва сам да си носи кръста и сам да върви в живота. С Кирил Добрев си разменихме остри думи, но това, което се тиражира не е вярно”, подчерта тя.