Атанас Мерджанов: В този тежък за страната момент повече от необходимо е да се прояви смирение и хладнокръвие

Юни 20, 2014 Новини БСП 0 994

В този тежък за страната момент повече от необходимо е да се прояви смирение и хладнокръвие

В този тежък за страната момент повече от необходимо е да се прояви смирение и хладнокръвие. Представителите на правителството с министър-председателя са в бедстващите региони. Това заяви пред журналисти в НС зам.-председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов. Той обясни, че за съжаление такава е ситуацията в по-голямата част от страната, както във Варна, Добрич, Средногорието, Велико Търново и други части. По думите му е нужно да се прояви адекватност, много добра координация, което се прави в момента, ефективно действие на службите на МВР, Национална служба „Гражданска защита, пожарна и аварийна безопасност в координация с местната власт. “Всеки един опит за политическа спекулация на гърба на трагедията на хората би била вредна и пагубна. Затова е необходимо всички ние да проявим разбиране и подкрепа за нуждаещите се в този момент”, категоричен бе Мерджанов. Той съобщи, че голяма част от народните представители от ПГ на КБ още от снощи са по избирателните си региони, където е трагедията, и участват усилено в действията на кризисните щабове по преодоляване на тежките последствия.

„Бихме искали да се обърнем с апел към всички онези служби, застрахователни компании, които имат отношение към пострадалите региони, да проявят разбиране и бързи действия”, каза още зам.-председателят на ПГ на КБ.


Той обясни, че в момента министър-председателят, заедно с вътрешния министър и министъра на отбраната са се отправили към Добрич, където ситуацията също е тежка, за да се намесят и да организират необходимите аварийни действия по места. „Вероятно ще се наложи бърза оценка на щетите по отношение на земеделските райони и ще се търси и много спешна намеса и помощ от страна на ЕК за преодоляване на тежките последствия”, заяви Мерджанов. 


Той обяви, че ПГ на КБ се организира дарителска акция за всички потърпевши региони, съобразно възможностите си.