Антон Кутев: Готови сме на диалог, но не сме готови на търговия

Юни 18, 2014 Новини БСП 0 1163

Утре отново ще разгледаме Законът за МВР Отлагането на Закона за МВР от нашата страна беше знак за диалог и за това, че ние търсим диалога в съвременното общество, колкото и да е труден той

Утре отново ще разгледаме Законът за МВР

Отлагането на Закона за МВР от нашата страна беше знак за диалог и за това, че ние търсим диалога в съвременното общество, колкото и да е труден той. Това заяви Антон Кутев, народен представител от ПГ на КБ, пред журналисти в парламента. „Готови сме на диалог, но не сме готови на търговия т.е. готови сме да поведем диалог с всички, стига това да не означава накърняване на националните интереси и интересите на избирателите на БСП“, допълни той. По неговите думи Законът за МВР е отложен днес с идеята да бъдат проведени разговори с всички политически сили, като с някои вече са се състояли, а с други предстоят. „Утре отново ще разглеждаме тази точка, защото за нас законът е ключов и изключително важен. Той касае социални права и това е единият от законите, които касаят и нашите избиратели, и националните интереси, и няма да се откажем от разглеждането му през утрешния ден“, категоричен е Кутев.

Според него Борисов се е върнал към неговия обичаен начин на говорене. „За мен, ако въобще е имало възможност за политически консенсус, той е бил разрушен още преди 5 години с появата точно на този играч на терена. Надявам се на преосмисляне на позициите и мисля, че всички заедно можем да върнем политическия диалог в рамките на нормалността в тази държава“, каза народният представител. Той е на мнение, че за целта трябват усилия от всички и  това поведение е малко извън консенсусното и диалогичното. Народният представител обясни, че има наистина важни неща и не вижда защо диалогът между партиите трябва да започне от следващата седмица, като би могъл да започне от днес и това е конкретен повод. „Нашият лидер в момента е в чужбина, а Бойко Борисов и без това идва за 10 мин. Там трябва бързо да се правят нещата, защото на 10-тата минута вече е дал пресконференция и си е тръгнал. Това е неговия начин на поведение и аз не искам да го обсъждам“, заключи Антон Кутев.