Антон Кутев: Кабинетът си отива, защото изборите показаха, че хората не разпознават в това правителство БСП

Юни 18, 2014 Новини БСП 0 725

Кабинетът си отива, защото изборите показаха, че хората не разпознават в това правителство БСП

Кабинетът си отива, защото изборите показаха, че хората не разпознават в това правителство БСП.Това каза в студиото на БТВ народният представител от КБ и секретар на НС на БСП Антон Кутев. 

Няма как в тази обстановка правителството да може да продължи своята работа. Това каза в студиото на БТВ народният представител от КБ и секретар на НС на БСП Антон Кутев. 
Той добави, че  има три възможни дати за произвеждане на избори и след като времевият хоризонт е ограничен това ще се реши при президента „Ние искахме да се отиде на избори още през юли, стигнахме до извода обаче, че сами не можем да гарантираме изборите през този месец, защото те не зависят само от нас, а от това кога ГЕРБ ще върне мандата и кога президентът ще насрочи дата”, категоричен бе народният представител. По думите му поради този факт и по желание на всички политически сили се отиде при президента, чийто конституционни задължения са той да бъде гарант на стабилност. „Друг въпрос е, че да свикаш КСНС по повод избори е нелепо”, добави той.

Антон Кутев бе категоричен, че държавата има управление, в което участват всички институции – президент, правителството и политическите партии и Народно събрание и няма нищо по-добро тези институции да се разберат и, че  естествено е да имаме консенсус , така че да няма сблъсъци и проблеми по време на сдаване на властта. Той каза още, че човекът, който трябва да подаде оставката на правителството, е министър – председателят, а той най-вероятно ще го направи по начина, по който политическите партии решат. ”Правителството е експертно, повечето от министрите не са политически обвързани,  но това не означава, че ние не сме носители на мандата и в края на краищата всички питат БСП какво е свършило правителството”, добави той. Според народния представител свалянето на правителството не  е била първа цел на БСП, главната  цел според него е  била неговото създаване, правилната програма и изпълнението на тази програма. „Кабинетът си отива, защото изборите показаха, че хората не разпознават в това правителство БСП, а всички наши тези по време на кампанията и преди това бяха,че тези избори са показателни за това дали правителството ще има подкрепа”, завърши Антон Кутев.