Корнелия Нинова: Партията сама ще реши как да се реформира

Май 15, 2012 Новини БСП 0 1042

И на пленума казах, че когато се изправяме и искаме оставки, давам личен пример как се прави това, затова подавам и моята като част от отговорността

И на пленума казах, че когато се изправяме и искаме оставки, давам личен пример как се прави това, затова подавам и моята като част от отговорността. Мисля, че наистина това е принципно. Това заяви в ефира на Нова телевизия народният представител от ПГ на Коалиция за България и председател на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова. "Ще споделя нещо, което досега не съм казвала публично, за да докажа, че позицията ми е принципна, не е плод на емоция, не е поза. През 2009 година, когато загубихме изборите, бях секретар в Изпълнителното бюро  на БСП, след загубата подадох оставка като секретар на бюрото", разказа Нинова. Тя добави, че преди 5 месеца, като зам,-председател на парламентарната група, също е подала оставка, защото групата е трябвало да гласува по определен начин важен за България закон, което не се е случило. "Това е вътрешното ми убеждение, че така се прави в живота и политиката", каза още Нинова.

Тя обобщи и настроенията в партията, като каза, че по нейни впечатления има 3 основни позиции по темата с председателството на Сергей Станишев. "Едната е Сергей веднага и на секундата да подаде оставка. Другата е - председателят не трябва да подава оставка. Третата е, че Станишев трябва да помисли за оттеглянето си, имаме нужда от нов председател, но не преди избори. Аз съм за третата ", категорична бе Нинова. Тя подчерта, че е важно да се определи дали се отива на избори с енергия и сила или задълбаване в лидерска битка, в която ще се загуби енергия, нужна за изборите.

Относно това какви ще бъдат промените в партията Нинова бе категорична, че  реформирането на БСП ще се реши единствено и само от членовете на партията. Тя коментира и, че само смяната на председателя не решава проблемите в БСП.

Няма да ставам председател на БСП, не искам да съм член и на ИБ

Относно това какви са причините за загубата на тези избори народният представите заяви, че една от причините е дали направените политики са дали резултат. "Приемам много болезнено приемам темата за социалната политика, защото свършихме много работа, а очевидно тя не даде резултат. Трябва да видим защо", добави Нинова.

На въпрос дали тя би се кандидатирала за председател на партията Нинова категорично заяви "не". "Напоследък чувам,. Че оставката ми е част от един замисъл да стана председател на партията или поне член на ИБ на БСП. Използвам повода да кажа категорично, че не, няма да ставам председател на партията и не, не искам да ставам член на ИБ", категорична бе Нинова.