Атанас Мерджанов: БСП не е правила и няма да прави сделки с ГЕРБ

Юни 11, 2014 Новини БСП 0 703

БСП не е участвала и няма да участва в сделки с ГЕРБ

БСП не е участвала и няма да участва в сделки с ГЕРБ. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов. Той обясни, че такава предлагат от ГЕРБ и тя е само в техните глави. По думите му БСП няма да се прави никакви сделки в сегашния състав на НС, а ще продължи своята работа по законодателството, а опозицията както в последните месеци гледа само да пречи. Той коментира, че искането на председателско място в НС след случващото се през последните дни след изборите, също е показателно. По думите му и ветото на Закона за МВР, което е "груба услуга" от страна на президента, ще бъде преодоляно.

По думите му е редно в момента поради създалата се обстановка и съотношението на силите в НС, непрестанното чудене дали ще има кворум, да се отиде веднага на избори. "БСП не се страхува от избори, въпреки че претърпяхме тежка загуба", категоричен бе Мерджанов.

Той обясни, че в момента е важно да се носи политическа отговорност и да се съхрани БСП, за да може да излезе на една печеливша позиция. "Ако БСП остане сега във властта непременно, вкопчвайки се в нея и поддържайки правителството, се трупат само негативи", каза още той. По думите му решенията на НС на БСП дават възможности в предстоящите избори БСП да покаже своя характер и сила и българските граждани да дадат това, което сметнат за доверие.

Той обясни, че е даден мандат на председателя на партията да води разговори за предстоящите избори, но и за промени в Изпълнителното бюро на партията и Националния  предизборен щаб, които са важни стъпки за мобилизиране на БСП.

"Ние сме решени да направим всичко необходимо да проведем една честна предизборна кампания, колкото и кратка да бъде тя и да постигнем максимален резултат. Волята на българския народ ще бъде в основата на едно бъдещо съотношение на силите в парламента и съставянето на правителството", заяви зам.-председателят на ПГ на КБ.

Той обясни, че явно партията се е отклонила от очакванията на избирателите си и макар направеното до момента никак да не е малко, то не е достатъчно и не е било разбираемо и оценено по достойнство.