Валери Жаблянов: Винаги може да се даде оставка, въпросът е какво следва след нея

Юни 11, 2014 Новини БСП 0 764

Решението, което взехме на НС на БСП,  беше за предсрочни избори в най-кратък срок

Решението, което взехме на НС на БСП,  беше за предсрочни избори в най-кратък срок. Това заяви в ефира на Нова телевизия народният представител от ПГ на КБ Валери Жаблянов.

На въпрос, кога ще бъде подадена оставката на кабинета, Жаблянов отговори, че БСП не може да вземе това решение сама, тъй като има още една партия, с чиято подкрепа то е издигнато. "Важно е какво следва след оставката, каква е позицията на парламентарно представените партии и извънпарламентарно представените, както и на държавния глава", категоричен бе той.  

По думите му мандатоносителят ще реши дали да има избори и ако се стигне до такива, има много причини, но не и провал на правителството. "Оценката, която беше дадена на управлението на кабинета за тази една година, е положителна", категоричен бе той. По въпроса за дата на изборите, Жаблянов коментира, че БСП ще вземе решение на следващото заседание на НС на партията или председателят ще вземе такова в разговори с останалите политически сили.

Той обясни, че на заседанието на НС на БСП не е обсъждан вариантът за нов кабинет в рамките на този мандат. "Има даден мандат от Националния съвет на ръководството да се водят разговори с другите политически партии, да се водят преговори за варианти за избори", каза още Жаблянов.