Антон Кутев: НС даде мандат на Сергей Станишев за предсрочни избори

Юни 10, 2014 Новини БСП 0 1214

След  доста дълго обсъждане, НС даде мандат на председателя на партията за това да се премине към следващи избори, като се направят необходимите промени и в Бюрото, и в Националния предизборен център, от негова страна да се предложат промени, и да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратките срокове

След  доста дълго обсъждане, НС даде мандат на председателя на партията за това да се премине към следващи избори, като се направят необходимите промени и в Бюрото, и в Националния предизборен център, от негова страна да се предложат промени, и да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратките срокове. Защо не и края на юли, говорим за възможно най-кратките срокове. Това заяви Антон Кутев, народен представител от ПГ на КБ, пред журналисти в централата на БСП. Той обясни, че за целта е бил даден мандат на председателя на партията да се проведат съответните разговори и с коалиционните партньори от ДПС, с президента на страната и с другите партии. „Целта е възможно най-бързи избори, а кога ще бъдат те, трябва да се установи в рамките на тези разговори, за които му беше даден мандат“, допълни Кутев.

На въпрос какви ще бъдат промените, народният представител отговори, че Пленумът е дал мандат на Станишев да направи промените, които иска, а какви ще бъдат те ще се разбере в близките дни. „Единствената оставка, която беше подадена беше на Георги Кадиев по негово собствено желание. Корнелия Нинова също обяви, че подава оставка като зам.-председател на ПГ на КБ, но за това тя трябва да говори“, категоричен бе депутатът.

По неговите думи оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. „Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни“, допълни той.

Кутев обясни, че на Националния съвет също се е говорило и за Конгрес на партията, но това ще стане ясно след като се види датата на изборите. „Според нашия устав има срок, който мисля, че беше 2 месеца, за насрочване на дата. Както виждате едната от двете възможности за дата на избори в края на юли е преди тези два месеца“, поясни той.

Според народният представител вътрешна опозиция в БСП винаги е имало и тя по-често е по-шумна, отколкото външната. „Няма основания да говорим за преврат. Конкретно оставката на Станишев не е искана, но се говореше за оставка на ръководството и промени, но това е нещо, което би трябвало да се решава на следващ Конгрес“, заключи Антон Кутев.