Сергей Станишев: Нека си спомним лицето на онова самозабравило се авторитарно управление, което ние имахме куража и силата да прекратим

Юни 10, 2014 Новини БСП 0 1013

Искам днес да кажем ясно: заслужаваше ли си да се нагърбваме с този мандат, с риска да носим такава тежка отговорност за управлението от почти невъзможна позиция и в ненормална обществена обстановка?  Нека да попитам - забравихте ли как изглеждаше България на колене? Забравихте ли демонстрацията на просташка безнаказаност, самодоволната наглост и правенето на политика с неполитически средства, което беше запазена марка на управлението на ГЕРБ? Забравихте ли страха, полицейщината, газенето на бизнеса,  арогантността и безразличието към хората, стотиците хиляди прекършени съдби, унищоженото достойнство на милиони? А спомняте ли си мълчанието на медиите и тяхната сервилност? Същите тези медии, които днес, освободени от страха, но далеч не и от зависимостите, си, се опитват да измият гузни съвести с яростно и безразборно оплюване към управлението и към БСП

Искам днес да кажем ясно: заслужаваше ли си да се нагърбваме с този мандат, с риска да носим такава тежка отговорност за управлението от почти невъзможна позиция и в ненормална обществена обстановка?

 Нека да попитам - забравихте ли как изглеждаше България на колене?

Забравихте ли демонстрацията на просташка безнаказаност, самодоволната наглост и правенето на политика с неполитически средства, което беше запазена марка на управлението на ГЕРБ?

Забравихте ли страха, полицейщината, газенето на бизнеса,  арогантността и безразличието към хората, стотиците хиляди прекършени съдби, унищоженото достойнство на милиони?

А спомняте ли си мълчанието на медиите и тяхната сервилност? Същите тези медии, които днес, освободени от страха, но далеч не и от зависимостите, си, се опитват да измият гузни съвести с яростно и безразборно оплюване към управлението и към БСП. 

Нека си спомним лицето на онова самозабравило се авторитарно управление, което ние имахме куража и силата да прекратим.

Дори и само заради това си заслужаваше да поемем отговорността за съставянето на правителство. 

Казвам всичко това, защото трябва да помним от къде тръгваме и накъде вървим. Битката за нормализация на България е едва в началото. И всичко, което направихме – и грижата за майките и децата, за най-бедните, и стабилизацията на регионите и общините, и свободата на инициативата, и отношението към възрастните и социално слабите.

Всичко това са каузи, които си заслужават битката. С всяко от тези постижения, с всеки резултат от нашата политика - с направеното МОЖЕМ и ТРЯБВА да се гордеем.