Таско Ерменков: С ДПС винаги сме били в един различен политически спектър

Юни 09, 2014 Новини БСП 0 1227

Ние с ДПС винаги сме били в един различен политически спектър

Ние с ДПС винаги сме били в един различен политически спектър. Това, че тази година управляваме заедно, е въпрос на избор на българските граждани, както и на отношение на силите в парламента и няма как да живеем в абсолютна хармония, когато едните изповядват социални, другите либерални идеи. Това заяви Таско Ерменков, народен представител от ПГ на КБ, в ефира на Нова тв. „Когато политическите лидери се изказват, трябва да се слушат какво говорят и да не бъдат твърде много витиевати. Визирам изказването на Местан, в което той се опита да каже, че в момента в държавата има промяна на съотношението на силите, а в същото време мандатоносител е БСП“, обясни той. Според него е време е да се седне на една маса и да се обсъдят нещата какво и как трябва да се прави. „Предполагам, че имаше идея по някакъв начин да се преразпределят под някаква форма отговорностите в зависимост от резултатите от изборите“, допълни Ерменков.

Въпросът с оставките ще си го решаваме в партията

„Въпросът с оставките ще си го решаваме в партията на НС на БСП. Въпрос на възпитание и вкус е да се обсъжда нещо в публичното пространство, когато касае вътрешно-партийни въпроси, до момента, в който не сме си обсъдили и не сме си казали истината. На Националния съвет ще си кажем всичко и искам да го чуят първо моите другари“, категоричен е народният представител. На въпрос дали Пламен Орешарски трябва да подаде оставка, Ерменков отговори, че това не трябва да се случва и се надява неговите нерви да издържат, защото ако той подаде оставка, в държавата ще настъпи наистина хаос.

Орешарски се опитва да въведе ред в проектите

По темата за проекта „Южен поток“ депутатът обясни, че според ЕК има несъответствие и на 13.06 (петък) ще дойдат експерти от ЕК „и се надявам поне в законодателната му част, за която отговаряме, да се постигне онзи консенсус, който е необходим, за да се изчистят всички недоразумение, защото аз съм убеден, че става въпрос за недоразумение“, уточни той. Ерменков е убеден, че проектът трябва да отговаря на всички изисквания по европейското законодателство. „Според мен това, което в момента г-н Орешарски прави, е да се въведе ред в проектите, ред в Южен поток. Моето лично мнение е, че проектът трябва да се случи - дали с Орешарски или без него, дали от това правителство или не. Ние трябва да бъдем национално отговорни политици, а национално отговорни проекти трябва да се правят с консенсус и в никакъв случай не трябва да има разнобой по тях. „Южен поток“ е такъв проект“, каза депутатът.

На въпрос за предсрочни избори, народният представител отговори, че изборите трябва да се случат тогава, когато това правителство не е в състояние да изпълнява онези неотложни задачи, които трябва да бъдат включени в момента. „Не е изключено избори да има догодина, не е изключено да бъдат и още септември“, заключи Таско Ерменков.