Янаки Стоилов: БСП е готова в най-голяма степен да ускори политическия процес

Юни 06, 2014 Новини БСП 0 1213

Това, което подхожда на БСП и е заложено и в самото наименование на партията, че ние сме преди всичко българска партия и има национални интереси, има интереси на левите избиратели и от там нататък са интересите на партията

Това, което подхожда на БСП и е заложено и в самото наименование на партията, че ние сме преди всичко българска партия и има национални интереси, има интереси на левите избиратели и от там нататък са интересите на партията. Партийните интереси никога не трябва да са над националните. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на БСП и на ПГ на КБ Янаки Стоилов. Той е на мнение, че БСП не се страхува от избори и за да излезе най-бързо нейният елит от тази ситуация, колкото повече се ускори този процес, толкова по-добре. Според него освен тези варианти за избори, които са очертавани вчера, е възможно те да станат и по-бързо. "Ние смятаме да проведем разговори и с министър-председателя и с ръководството на ДПС, за да видим дали ще бъдат решени няколко спешни, актуални задачи, сред които: да се приеме стратегията за образованието, да се променят няколко закона, за да стартират инвестиционните проекти", категоричен бе Стоилов.

Той обясни, че днес ще бъдат поставени въпросите, засягащи управлението и това, че БСП е готова за предсрочни избори, включително през следващите месеци. "Ако тези задачи, които поставяме  и които трябва да се отразят върху състоянието на страната ни не се изпълнят в следващите 1, 2 , 3 месеца, няма смисъл ние просто да стоим, само за да изготвим бюджета. Има въпроси и за него, но те могат да бъдат обсъдени само ако се даде определена перспектива на тези хора да работят и да докажат с резултати, че е полезно това управление", заяви зам.-председателят на БСП. по думите му БСП е тази, която е готова в най-голяма степен да ускори политическия процес.

По негово мнение ГЕРБ и редица от опозиционните партии имат интерес това управление да продължава, за да бъде изтощавано и да натрупва отрицателни реакции и това би им помогнало да повишат своя резултат. "Колкото и да издигат лозунга за избори сега, те имат интерес от този парламент и това правителство още определен период", каза той. На въпрос за лидерското място в БСП и кой ще го заеме, Стоилов заяви, че този въпрос не седи на дневен ред. Той коментира, че ГЕРБ няма да признае взаимодействие със ДПС нито сега, нито след изборите, но това не означава, че няма такова.