Станишев към българите: От всички зависи промяната

Благодаря на всички наши активисти, които направиха тази прекрасна кампания очи в очи с хората, чувайки техните проблеми, болки, техните надежди, давайки кураж на всички социални, ляво мислещи хора в България, че промяната може да се случи в Европа и това, което правим в последните 12 месеца  в България може да укрепне и да се развие

Благодаря на всички наши активисти, които направиха тази прекрасна кампания очи в очи с хората, чувайки техните проблеми, болки, техните надежди, давайки кураж на всички социални, ляво мислещи хора в България, че промяната може да се случи в Европа и това, което правим в последните 12 месеца  в България може да укрепне и да се развие. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на стадион „Локомотив” в Стара Загора, където започна тържественото закриване на предизборната кампания на Коалиция за България. „Намира ме се на финалната права. Битката е наистина много оспорвана, но хората трябва да знаят, че единственото, което може да помогне на нашите опоненти от ГЕРБ и им дава някаква надежда, това е ако допуснем разпиляване на леви гласове. Не бива да помагаме на тези, които 4 години съсипаха България - институции, икономика и човешки съдби и сме на прав път  за победата”, категоричен бе лидерът на социалистите. „Убеден съм, че ако социалистите спечелят изборите, Европа ще стане по-социална. Стотици милиони европейци искат промяна , защото Европа е в беда и не е това, което всички искаме да бъде – справедлива, социална, демократична и да се мисли за хората, а не за големите корпорации и за банките, за елита”, каза още Станишев. „Искаме тази промяна в Европа, за това търсим доверието в целия ЕС и този път хората могат да определят бъдещето на Европа, подкрепяйки нашия общ кандидат от социалистите Мартин Шулц”, каза той.

Той се обърна към медиите с думите: Искам да кажа на всички граждани : Гласувайте свободно, гласувайте по съвест, изхождайте от вашите убеждения. Направили сме такива промени в изборното законодателство, че вотът  ви да бъде таен, да бъде по съвест. Не се страхувайте от приказките, които се разнасят за манипулиран вот или всякакви други глупости. Няма да има вече Костинброд. България вече е свободна и демократична и гласът на всеки има значение.