Ивайло Калфин е водачът на листата на БСП за евроизборите

Май 12, 2009 Новини БСП 0 1832

Бойко Борисов призна за коалицията с Костов

Бойко Борисов призна за коалицията с Костов. Тя е опасна за управлението на България, заяви говорителят на БСП Корнелия Нинова

 

 

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет на партията да утвърди като водач на листата за предстоящите избори за ЕП външният министър на България Ивайло Калфин. Това обяви говорителят на БСП Корнелия Нинова. По думите й министър Калфин е доказал, че може да отстоява интересите на България достатъчно твърдо и едновременно с това е добре приет във всички европейски страни. Това е един безспорно авторитетен, можещ и знаещ, каза още Нинова.

Днес ръководството на БСП обсъди листата с кандидати за евроизборите. Изпълнителното бюро е дало висока оценка на работата на досегашните евродепутати. Те фигурират като предложения, достатъчно авторитетно подкрепени в цялата страна и ще намерят място в листите, каза още Нинова.

 Ръководството на партията обсъжда и платформата, с която БСП ще се яви на предстоящите избори. Ще се стремим да сме първа политическа сила на тези избори, заяви Нинова. По думите й БСП се явява със самочувствието, че е партията, която вкара България в ЕС, и че в листата си представя  хора, които ще отстояват интересите на България авторитетно и стабилно в европейските структури.

Говорителят на БСП съобщи, че на предстоящото заседание на Националния съвет в сряда ще бъдат обсъдени листата за европейски парламент, платформата, с която БСП се явява на европейските избори и правилата за издигане на мажоритарни кандидати. Нинова обяви, че откриването на предизборната кампания ще бъде на 17 май във Велико Търново.

Решихме да правим позитивна кампания, обърната към хората, потвърди Нинова. В рамките на кампанията ще бъде предоставена  максимално изчерпателна информация, която ще бъде поднесена на хората в преки срещи. Няма да се търси конфронтация и агресия към другите политически сили. Няма да се подаваме на провокациите на нашите опоненти, които започнаха една силно негативна кампания, категорична беше Нинова. По думите й Бойко Борисов е направил ясно признание за бъдеща коалиция а Иван Костов, която е опасна за управлението на държавата.

По повод проблема със сметището в Суходол, БСП изразява своята политическа позиция в подкрепа на правителството. Като най- важна задача пред Кризисния щаб социалистите определят намирането на трайно решение на проблема с боклука на София. За всички е ясно, че сметището в Суходол се изчерпва и ако не се вземат бързи мерки, това ще доведе както до налагане на санкции от ЕС, така и до преминаване отново към балиране и извозване на боклука на София в други градове, предупреди Нинова. Самият Бойко Борисов призна, че в балирането и извозването има източване на средства и има извършени престъпления, за което БСП вече реши да сезира прокуратурата. Ако в момента не се вземат мерки от правителството за изграждане на ново сметище, за съжаление ще трябва да се върнем към порочната практика на балиране и извозване на боклука в други общини, каза в заключение говорителят на БСП.