Александър Симов: Бюлетина № 15 е възможност за нова и социална Европа

Май 22, 2014 БЛАГОЕВГРАД Новини БСП 0 1084

БСП може да намери изход от тази криза, защото левицата винаги е поставяла хората в центъра на своята политика

БСП може да намери изход от тази криза, защото левицата винаги е поставяла хората в центъра на своята политика. Това заяви на среща с избиратели в Благоевград  кандидатът за евродепутат Александър Симов. По неговите думи това, което го е мотивирало да се кандидатира за евродепутат е целенасоченият опит  БСП да бъде представена като нещо странично, като бележка под линия в историята, да бъде сатанизирана. Големият залог на тези избори, според него, е да се докаже, че БСП е една от политическите ценности на прехода и в годините е успяла да запази силата си.

„ГЕРБ са като партия вирус, но в името на някакъв много див реваншизъм”, заяви Симов и призна, че е сгрешил, че е изслушал реч на Борисов в настоящите европейски избори, защото там не е чул нито веднъж  думата Европа. Кандидатът за евродепутат от левицата подчерта, че Борисов и ГЕРБ са  забравили най-големия урок от гражданите, които го изметоха от властта. „Да покажем на ГЕРБ, че те няма да управляват повече тази държава. Мястото им е в учебниците по история”, призова Симов. По негово мнение социалистите не трябва да позволят нов Дянков, за който замразената пенсия е била дясна философия, без да знае как живеят обикновените хора,  вътрешен  министър, който е арестувал пред камерите и цялата фидосовщина, която е „размазала парламентаризма“ и е била на път да унищожи цялата демокрация в България.

Симов заяви, че от 10 години в Европа управлява президент, който е избрал банките, а не обикновените хора в най-тежките години. Кандидатът подчерта, че ЕС е избрал богатите, а не  обикновените хора. Той припомни, че европейската десница е наляла в европейските банки един трильон и шестотин милиарда евро, а резултатът е една бясна Европа, която е изгубила морални ориентири.

„Европа трябва да съществува като общност от социални държави и единствено ПЕС предлага този спасителен статут, а единствената работеща програма е тази на Мартин Шулц”, категоричен бе Александър Симов.Според кандидата за евродепутат от КБ,  безработицата и  бедността са проблем номер едно, а в Европа има едно поколение родители, което с ужас разбира, че децата им ще живеят по-зле от тях и няма да може да образова децата си. Затова той призова да се гласува с  бюлетина № 15, която е  възможност за нова и социална Европа.

Симов категорично изрази своя оптимизъм за доброто бъдеще на БСП и страната. „Когато видях какви хора искат да ни няма и ни наричат червени боклуци, аз разбрах, че ние сме силата на доброто. Да те мразят точно тези хора -  това е сертификат за качество”, заяви острото перо на в. „Дума”.

С  посещението  на кандидата за евродепутат Александър Симов в Благоевград и срещата му с избиратели,  благоевградските социалисти закриха предизборната си кампания за ЕП. На срещата присъстваха председателят на общинската организация на БСП д-р Владимир Пандев, областният председател на БСП Юлиян Гошев, народните представители от Коалиция за България  инж.Емил Костадинов и Спас Панчев.