Янаки Стоилов: Набирането на леви гласове става само чрез БСП

Май 20, 2014 Новини БСП 0 1302

Набирането на леви гласове в България става само чрез гласовете на БСП и това трябва да се знае в Европа

Набирането на леви гласове в България става само чрез гласовете на БСП и това трябва да се знае в Европа. Това заяви зам.-председателят на ПГ на КБ Янаки Стоилов на среща с членове и симпатизанти на партията, както и граждани в гр. Чирпан. Пред тях той обясни значението на евроизборите за бъдещето на Европа и България. "Има редица национални задачи, които можем да решим, съчетавайки европейската и националната политика. Първостепенна задача е стартирането на програма за реиндустриализация на страната ни, която правителството трябва да представи. Тази идея вече се споделя и в Европа от Партията на европейските социалисти. Друга важна задача е развитието на енергетиката, както и промяна в политиката за земеделието, особено за развитието на памуко и розопроизводството, характерни за Старозагорския регион”, каза той. Според него предстоящите евроизбори ще сложат отпечатък върху вътрешната обстановка. „България се нуждае от политика на радикални леви реформи", обясни Янаки Стоилов. 
 
В Чирпан той връчи партиен билет на младата социалистка Тихомира Добрева и пожела това да бъде началото на приобщаването й към социалистическото семейство. Зам.-председателят на ПГ на КБ разгледа и къщата-музей "Пейо Яворов", където демонстрира отлични познания за биографията на известния чирпанлия, а след това посети и гр. Стара Загора.
 
Трябва да се обединим около националните приоритети
 
"България и нейните представители в Европа трябва да се обединят около националните приоритети на страната ни и да ги отстояваме и тук, и в Европа", заяви пред журналисти в Стара Загора Янаки Стоилов. Според него правителството на Пламен Орешарски работи в посока на икономическото развитие, заетостта и повишаване на доходите. "Европейската политика трябва да я разглеждаме като начин за отстояване на българските интереси, включително и отношението ни към страни като Русия и Украйна", каза още зам.-председателят на ПГ на КБ. По думите му трябва да бъдем участници в такава политика, която не допуска разделение между Европа и Русия, и да залагаме на хуманизма.
 
"На 25 май БСП и Коалиция за България ще спечелят изборите в страната", категоричен бе Янаки Стоилов. Според него ако ГЕРБ загуби, вероятно ерозията в партията ще се ускори и това ще стесни влиянието й. "С нашата победа ние ще направим така, че България да стане по-справедлива, а Европа по-социална", заключи Янаки Стоилов.