Бизнесът изказа благодарност на министър и депутати от Коалиция за България

Май 20, 2014 Новини БСП 0 945

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и народните представители от ПГ на КБ Корнелия Нинова и Кирил Добрев  посетиха фирма "Ролпласт" и  се срещаха с представители на бизнеса от община Костинброд

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и народните представители от ПГ на КБ Корнелия Нинова и Кирил Добрев  посетиха фирма "Ролпласт" и  се срещаха с представители на бизнеса от община Костинброд.

На срещата присъстваха  фирми от хранителната промишленост, строителството и леката промишленост.  Драгомир Стойнев представи мерките на правителството в подкрепа на бизнеса, а Корнелия Нинова ги запозна с промените в Закона за защита на конкуренцията и Закона за защита на потребителите. Кирил Добрев заяви, че определено бизнесът вече диша по-спокойно. "Самият факт, че в "Ролпласт" от началото на годината са открити 40 нови работни места и върви инвестиция за над 2 млн. лв.  показва, че бизнес средата се подобрява", каза още народният представител.

Фирмите изразиха задоволството си от взетите мерки и заявиха, че в последните месеци чувстват подкрепата на държавата и имат ръст в износа. Те отправиха препоръки да продължава битката със сивия сектор и контрабандата.

След тази среща Стойнев и Нинова се срещнаха с гражданите от община Костинброд.