Ламбо през сълзи към младите: Винаги ще ви бъда верен приятел. Гласувайте за България

Май 19, 2014 Новини БСП 0 672

С бурни овации младежи посрещнаха в зала 8 на НДК лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев и обичаният депутат и актьор Стефан Данаилов

С бурни овации младежи посрещнаха в зала 8 на НДК лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев и обичаният депутат и актьор Стефан Данаилов.

„Радвам се, че сме заедно и благодаря на организаторите. Човек има нужда, има задължението като човек да продължи напред. Известно е, че в годините, едно от най-любимите ми неща е общуването с младите хора. Знам, че бъдейки тук, вие сте наясно защо трябва да е номер 15.  Това заяви Стефан Данаилов, народен представител от ПГ на КБ, на среща с младежи в НДК. „Днес съм убеден до безкрай, че е много важно как Европа ще гласува“, каза той и допълни, че е бил на много места в Европа, но когато става въпрос дали ще върви в ляво или ще продължи в дясно, от това по-важно няма. „Обаждам се на Сергей Станишев като президент на ПЕС, да ми уреди среща с даден комисар и да видим какво ще се случва в културата например“, посочи той.

Данаилов сподели, че е прочел статия, която наистина го е объркала. „Всички държави получават много повече средства, отколкото България. Това ме кара да си мисля, че нещо различно трябва да се случи в ЕП. Депутатите, които ще изберем на 25-ти от КБ имат много важна мисия. Много е важно тези, които ще ръководят Европа, да имат по-друго отношение към България. Ако са социалистите, значи ще е добре“, категоричен е народният представител. Според него времето е малко и България има нужда от активно положително отношение от управляващите Европа. По неговите думи има известна несправедливост към България. Данаилов допълни, че Сергей Станишев е подкрепял българската култура във времена, когато на страната ни се е гледало като на „държава на престъпници“. 

Стефан Данаилов заяви, че гледайки множеството срещи на водача на листата и другите кандидати, е уверен, че КБ ще спечели изборите. „Важното е, че вие младите започвате да се интересувате какво се случва с живота ви", каза още социалистът.
Той сподели и, че през този, по думите му, труден преход нито за един миг не му е минало през акъла, че може да се откажа от партията. Данаилов изрази мнение, че именно тази му твърда позиция и поведение е причина да си спечели уважението и сред опонентите. "Станах член, когато бях битово устроен, за да няма после приказки, че съм използвал партийното си положение", уточни той. „Скъпи приятели, в мое лице имате верен приятел. Мога да ви дам още и някой друг съвет - от любовен до политически. Хващайте си гаджетата и гласувайте на 25, за да не се излагаме“, каза депутатът, обръщайки се към присъстващите. „Всички искаме да живеем по-добре. И аз искам, но е най-важно вие да сте по-добре“, каза още Данаилов. Той заключи през сълзи с цитат на Андрей Пантев: Родината ни е болна и ние трябва да се върнем да я лекуваме.