Ия Петкова: Трябва да направим политиката прозрачна и хората да видят солидарна и справедлива Европа

Май 18, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 678

Една от основните задачи на представителите на България, които ще бъдат изпратени в Европейския парламент, е да успеят да доведат Европа в дома на всеки човек и моята работа ще бъде точно това

Една от основните задачи на представителите на България, които ще бъдат изпратени в Европейския парламент, е да успеят да доведат Европа в дома на всеки човек и моята работа ще бъде точно това. Това заяви на срещата си с жители на община Брезово кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България  Ия Петкова. По думите и Европа, за съжаление, в последните няколко години сякаш е останала чужда, самите институции са се капсулирали и по-скоро хората имат огромно недоверие към това, което се случва в там. "Трябва да направим политиката прозрачна, хората да могат да усетят тази солидарна и справедлива Европа, за която всички са се радвали и която всички са очаквали. От моите срещи в страната смятам, че хората имат интерес и наистина са разбрали важността да изберат най-правилните хора, тези, които ще отстояват интересите в ЕС", допълни тя.

На срещите с жителите на Брезово  Ия Петкова бе с народния представител от КБ проф. Светла Бъчварова, с която обсъдиха  и законодателните промени в областта на земеделието и ползването на земи - въпроси, които вълнуваха хората. "Това, което хората искат, е право на работа, работещи предприятия, здрав малък и среден бизнес, достойни доходи. При срещите си в страната хората коментират въпроси като образование, здравеопазване, като сигурност. Всички тези теми вълнуват хората в цялата страна, както и в Брезово”, уточни Петкова.

По думите и няма съмнение, че ако има някоя партия, която прави истинска европейска кампания – това е БСП. "Ние единствени сме се насочили към множество срещи с много хора из цялата страна, с много информация и с това по какъв начин Европа може да помогне за това България да се развива напред и да се развива добре", каза Гурбалова. По думите й, в последните 10 години, под дясното управление на Европа България е останала в дъното на всички класации, с най-ниските доходи. "Това, за което ние от  Коалиция за България се борим, е България да бъде представена по нейния най-достоен начин. Да си върнем авторитета, да си върнем самоуважението и вярата в това, което ние българите сме", подчерта Петкова.

 По-късно тя и проф. Бъчварова бяха гости на надиграването на самодейните състави от Община Садово, провело се в с. Катуница, а след това и на среща с жителите на с. Моминско.