Румен Андонов: Въпреки дълговете от предишното ръководство, които общината плаща сега, вървят и ремонтни дейности по селата

Май 18, 2014 СЛИВЕН Новини БСП 0 1010

Кметът  инж

Кметът  инж. Кольо Милев, народният представител Деян Дечев и председателят на БСП в Сливен Атанас Делибалтов бяха гости на празника по случай 70-та годишнина на НЧ "Искра" в кв. „Комлука”.  Те поздравиха жителите на квартала и активистите на читалището  с годишнината. Кольо Милев направи дарение от книги на библиотеката в едно от най-старите читалища в града, а сред заглавията бе изданието  "100 причини да се гордея, че съм от Сливен". Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Общинския съвет на БСП. 

По-късно Атанас Делибалтов и общинският съветник д-р Павлета Генчева се срещнаха с жителите на село Биково. На срещата присъства заместник-кметът на общината по финансовите въпроси Румен Андонов, който заяви, че за ремонт на кметството, здравната служба и обособяване на помещение за полицейски служител в селото са заделени близо 60 000 лева от капиталовата програма на общината. В понеделник предстои обектите да бъдат официално открити. Биково има малко над 200 жители, 40 деца пътуват от селото до Кермен на детска градина, тъй като местната е закрита, няма училище. Но биковци се гордеят с читалището си „Пробуда”, създадено през 1907 година. Към него има мъжка и женска фолклорна група, коледари, няколко деца се обучават в народно пеене. Читалищните деятели полагат много грижи за поддържане на  самодейците и на самата сграда. "В момента има нужда от ремонт на покрива.  Работим по проект за инфраструктурата на няколко населени места в общината, сред които и село Биково", увери Румен Андонов. "Въпреки старите задължения, които изплаща сегашното ръководство, общината финансира дейности по почистване и озеленяване, от понеделник ще бъдат назначени и служители по програмата за охрана и сигурност на населените места", заяви Андонов. Той каза още, че такива срещи са правени и преди, и ще продължат да се правят и занапред, което е причина да не приема, че те са предизборни и не се поемат политически ангажименти. "Искаме да  знаем още за проблемите по места и да ги решаваме по важност", заяви финансистът на общината пред събралите се в залата на читалището жители на село Биково.

Местните настояха пред заместник-кмета да се укрепят стените на канала, който минава през селото, защото пропада. Той ги увери, че вече е пуснато писмо с искане на финансови средства от Министерството на регионалното развитие и от фонда по бедствия и аварии и трябва да се направи до есента.

Атанас Делибалтов говори пред събралите се за предстоящите евроизбори, призова ги да гласуват „по съвест и по целесъобразност”. "Защото е важно кой ще изпратим в Европейския парламент и кой ще върши повече работа. Смятам, че нашите представители, на социалистите, ще работят повече за интересите на хората, а не на големите фирми и банки", подчерта Делибалтов. Той говори и за взетите мерки срещу безработицата и цитира данни, че за първи път от 5-6 години безработицата у нас бележи спад с над 1,5 %.

В края на срещата много настроение  в читалището внесе певецът Панайот Панайотов, който изпълни любими и познати песни, както и свои нови хитове.