Младите социалисти от Сливен с инициатива за подобряване на инфраструктурата и зелените площи в общината

Май 15, 2014 СЛИВЕН Новини БСП 0 1232

В рамките на националната кампания на Младежкото обединение в БСП „Пазители на розата“, млади социалисти от Сливенска община инициираха акция за подобряване инфраструктурата и зелените площи в общината

В рамките на националната кампания на Младежкото обединение в БСП „Пазители на розата“, млади социалисти от Сливенска община инициираха акция за подобряване инфраструктурата и зелените площи в общината. Координатор на младежката инициатива е Георги Тенев, член на ръководството на младежкото обединение на БСП - Сливен.

Общинският съветник Павлета Генчева, член на ИБ на БСП и заместник-председател на младежкото обединение на партията в Сливен, запозна кмета на общината инж. Кольо Милев с конкретните инициативи, които младите социалисти ще предприемат. Той прие положително предложенията и пое ангажимент да съдейства за изпълнението им. Младежката доброволческа кампания "Пазители на розата"в Сливен включва възстановяване на отводнителни шахти по бул. "Бургаско шосе", на тротоарната площ срещу Регионалната библиотека, възстановяване на алеята на розите в Руския квартал , както и на надписите от жива растителност "Добре дошли!" и "На добър път!", които посрещат пътуващите към пътен възел Детелина, на път Е 773, на западния вход на града - бул. "Банско шосе". Сред предложенията е и изграждане на санитарни помещения в района на парк "Юнак", освежаване на съществуващите или изграждане на нови детски и спортни площадки в Речица, където ще се поднови и инфраструктурата на прилежащия парк и други райони на града. По селата също има нужда от такива дейности, а в Гергевец младежите вече проведоха успешна "зелена акция" и боядисаха съоръженията  в детската градина и оградата й.


Младите социалисти настояват и за конкретни дейности за подобряване безопасността на движението в община Сливен - изграждане на "легнали полицаи" в участъците, където водният цикъл вече е приключил, пешеходни алеи в двете посоки на движение  по ул. "Радой Ралин" в Сливен, поставяне на метални ограждения за безопасност в островните пространства  между пътните платна по възловите булеварди на града.

На общинското ръководство е предложено съдействие с безвъзмезден труд при ремонт и освежаване на сградния фонд на пенсионерските клубове "Даме Груев" и "Розова градина".

Подобни инициативи ще продължат, с идеята младите хора в БСП да привлекат още вниманието на общинската управа към значими местни проблеми и с надеждата, че тя ще си изпълни задълженията.