Николай Тишев: Тези избори са важни, защото на тях ще се реши на къде да върви Европа

Май 13, 2014 БУРГАС Новини БСП 0 1214

Срещи с жителите на бургаските квартали Банево и Ветрен проведоха кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Николай Тишев, народният представител от ПГ на Коалиция за България Христо Монов и общинският лидер на БСП – Бургас Евгений Мосинов

Срещи с жителите на бургаските квартали Банево и Ветрен проведоха кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Николай Тишев, народният представител от ПГ на Коалиция за България Христо Монов и общинският лидер на БСП – Бургас Евгений Мосинов. По време на срещите бяха коментирани актуални въпроси, касаещи социално – икономическата обстановка в страната ни и в Европа, както и важни за хората акценти, свързани с процедурата на гласуване по време на евровота.

„Нашата цел е максимално много хора да излязат да гласуват. Тези избори са важни, защото на тях ние трябва да решим от една страна на къде ще върви Европа, а от друга  - на къде ще върви България. Дали ще продължи по този път, по който върви през последните десет месеца. Път, в който имаме правителство, чийто първи стъпки бяха за подобряване на социалната политика, на бизнес климата, за това търговските предприятия – държавни или частни, да могат да работят без натиск, без страх. И всеки един гражданин да се чувства спокоен за живота си, за имуществото си. Или ще вървим обратно назад “, каза Николай Тишев.

Христо Монов обясни, че страната ни се нуждае от решаване на нейните специфични проблеми. И заяви:  „Важно е хората да разберат, че отивайки да гласуват, те гласуват за себе си. А не, за да изпратят един човек в Европейския парламент. Гласуваме, за да знаем каква ще бъде политиката на Европа утре“.

Общинският лидер на социалистите Евгений Мосинов от своя страна каза, че правителството на Пламен Орешарски управлява ясно, точно и стабилно. „Политиката на БСП за увеличаване на доходите, борба с безработицата, подпомагане на дребния и средния предприемач, на бизнеса, на човека, който работи, започва да се ползва с все по – голямо доверие в обществото“, допълни още той.

Повдигнат бе наболелият за местните жители проблем с минерален извор, чиито води в момента не се използват, въпреки че качествата му са световно признати. „Водата на Бургаските минерални бани е помагала на хората от хилядолетия. Защо сега достъпът ни до нея е органичен?“, попитаха присъстващите на срещата и поискаха решение. Те заявиха своята категорична подкрепа към политиката, водена от БСП и правителството на Пламен Орешарски.

В дискусиите се включиха и общинските съветници от БСП – Бургас Чанко Мирчев и Тодор Ненов.