Народните представители Валери Жаблянов и Деян Дечев положиха цветя на паметника на Хаджи Димитър в Сливен

Май 10, 2014 СЛИВЕН Новини БСП 0 1236

Народните представители Валери Жаблянов и Деян Дечев, и общинският председател на БСП - Сливен Атанас Делибалтов  участваха днес в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър по повод 174 години от рождението на воеводата

Народните представители Валери Жаблянов и Деян Дечев, и общинският председател на БСП - Сливен Атанас Делибалтов  участваха днес в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър по повод 174 години от рождението на воеводата. От името на младежката организация на БСП, цветя  поднесе  и д-р Павлета Генчева, общински съветник.На събитието присъстваха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев и областният управител Корнелий Желязков, политици, общински съветници и много граждани.

Проявите, посветени на годишнината от рождението на сливенския войвода започнаха тази сутрин с урок по родолюбие в къщата –музей  „Хаджи Димитър”, където уредници от Регионалния исторически музей   запознаха ученици от сливенските училища с живота и делото на Хаджи Димитър.

След поднасянето на венци и цветя от представители на държавната, местната власт, ученици и граждански организации, отбелязването на годишнината от рождението на Хаджи Димитър продължи с програма на ансамбъл "Българче" при Второ училище "Христо Ботев" и НЧ „Хаджи Димитър” - Сливен.

Организатори на честването са Община Сливен, Регионален исторически музей, сливенски читалища и граждански сдружения.