БСП събра на среща различни поколения по случай 9-ти май

Май 10, 2014 Новини БСП 0 989

На 9-ти май – Деня на Европа и Деня на победата БСП отбеляза датата със среща на поколенията

На 9-ти май – Деня на Европа и Деня на победата БСП отбеляза датата със среща на поколенията. Събитието се проведе в зала 3 на НДК, като домакини бяха Софийската градска организация на партията. На традиционната вече среща присъстваха членове на ръководството на партията, начело с лидера Сергей Станишев, министри, зам.-министри, депутати от Коалиция за България, кандидати за евродепутати, ветерани, членове на МО в БСП и др.

Сергей Станишев: Против сме противопоставянето между Европа и Русия

Отбелязваме 9-ти май не само заради миналото, а и заради днешния и утрешния ден и на България, и на Европа, и на Русия, защото трябва да помним, че силите на фашизма, омразата, на ксенофобията, на крайния национализъм не са си отишли. Това заяви на срещата лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев и припомни, че неотдавна Националният съвет на партията е изготвил декларация против омразата и ксенофобията. „Ние сме за България и Европа, които са свободни, демократични, справедливи, социални и достойнството на всеки човек е защитено. Ние сме на първо място за мира, защото и днес в Украйна загиват хора“, каза още лидерът на социалистите. Станишев добави, че социалистите са дълбоко обезпокоени от случващото се в Украйна, както и в отношенията между Украйна и Русия. „Ние сме категорично против противопоставянето между Европа и Русия“, заяви Станишев.

 Калоян Паргов: Изборът е между политиката на Юнкер и Меркел и на Щулц и Станишев

„Неслучайно тази година избрахме традиционната среща на поколенията да бъде на 9-ти май. Това е дата в световната история, която трябва да се предава от поколение на поколение“, заяви председателят на Софийската градска организация на БСП Калоян Паргов. Той бе категоричен, че без деня на победата, нямаше да я има днешната Европа. „Май месец за всички граждани на Европа е особен и по-точно 25-ти май е една особена дата и за нас българите. Дата, на която ще трябва да направим своя избор. Дали да дадем посока на провалилата се дясна политика или ще изберем пътя на една нова, социална Европа. Дали ще изберем политиката на Юнкер и Меркел или на Шулц и Станишев“, каза още Паргов.

За празничното настроение на присъстващите допринесоха и изпълненията на група „Грамофон“ и Бисер Киров, а специалната изненада бе Сергей Бадюк – участник във войната в Чечня и актьор.