Сергей Станишев: Искам българските полицаи да знаят кой саботира закона за МВР

Май 09, 2014 Новини БСП 0 968

Искам българските полицаи, служители на МВР, 50 000 души да знаят кой саботира Закона за МВР и как се гаврят с тях Цветанов и Борисов

Искам българските полицаи, служители на МВР, 50 000 души да знаят кой саботира Закона за МВР и как се гаврят с тях Цветанов и Борисов. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, пред журналисти в парламента „Как те искат на всяка цена това да попречи, след като те 4 години унижаваха служителите на реда. Превърнаха ги в политически инструмент, не се грижеха за тях. Приемането на този закон, който дава защита на социалните права на служителите на МВР, който им гарантира заплащането на извънредния труд, за нощния труд, нормално кариерно развитие, без да зависят от произвола на политическото ръководство на МВР, е полезно и очаквано от служителите на МВР и ние ще го приемем, независимо от изкуствените пречки, които създава ГЕРБ”, заключи Сергей Станишев. 

 

По повод намеренията на ГЕРБ за внасяне на вот на недоверие по темата енергетика, Станишев припомни: „Имаше едни вотове, които щяха да ги внасят, после ги изтегляха, заявяваха ги, после пак ги отказваха, а след това мислеха всеки пък какъв повод да намерят. Ясно е едно. Според Борисов разбирането за работата на опозицията е да пречи. Аз не споделям това, защото смятам, че работата на опозицията е да дава алтернативи за хората”, обясни лидерът на БСП. Той изрази съжаление, че и днес в пленарна зала се провежда безсмислен дебат за оставката на Мая Манолова. „Няма нито идеи, нито истински мотиви, защото това искане за оставка на Манолова е преписано от предишното. Всички го казаха и можете да направите сравнение. Толкова им е капацитетът за съжаление”, заяви той.