Дупница стана на крака за Станишев

Май 08, 2014 КЮСТЕНДИЛ Новини БСП 0 804

Над 700 членове и симпатизанти изпълниха до краен предел залата на театър „Невена Коканова” и посрещнаха на крака лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в Дупница

Над 700 членове и симпатизанти изпълниха до краен предел залата на театър „Невена Коканова” и посрещнаха на крака лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в Дупница. Местни танцови ансамбли изпълниха хора и ръченици. Дупница представи най-добрите си таланти, сред които и оперни. Сред гостите на мероприятието бяха и зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, депутатът от региона Иван Ибришимов, лидерът на местната структура на левицата и др. На Станишев бе подарена и икона на Св. Иван Рилски, която е и пазител на града на фармацията. Станишев повдигна веднага темата за исканата от ГЕРБ оставка на Мая Манолова с думите: „Днес ГЕРБ за втори път поискаха оставката на зам.-председателя на НС Мая Манолова. Искам да ви попитам, да я подкрепяме ли или да не я подкрепим?”. В отговор на въпроса залата на театъра избухна във възгласи в подкрепа на Мая Манолова.


От своя страна Сергей Станишев заяви, че се радва отново да бъде в Дупница. „Радвам се че съм тук, както съм бил много пъти във важни моменти както за града, така и за партийната ни организация тук. Радостен съм, че имате и достоен народен представител  - Иван Ибришимов, който работи много активно, и неведнъж ми е казвал, че няма да се откаже, докато общинската болница в Дупница не се обнови и бе категоричен, че ще го постигне за този мандат. Аз вярвам, че ще го направи, защото той е искрен и сърцат. Сигурен съм също, че ще си имате народен представител от града от БСП както и кмет”, заяви лидерът на социалистите. Той подчерта, че с малко повече усилия този път и нещата ще се получат. „Защото няма как да не ви боли, когато виждате, че нещата не се случват в общината, че няма поминък, не се правят одобрени проекти, като водния цикъл например, не се подхожда сериозно към инфраструктурата, към бита на хората. Но аз не се чудя, защото ги познавам хората от ГЕРБ, защото те могат да правят само едно – да зловредничат. До преди малко гледах талантите ви, тези младежи и деца. Винаги когато гледам талантите на страната ни си задавам въпроса защо сме толкова зле, защо толкова много хора са нещастни, защо бедността е толкова голяма в България”, каза Станишев и подчерта, че той, както всеки един, търси отговорите на тези въпроси. „Мога да ви кажа, че действително за този 24 годишен преход, експерименти, търсене на месия, търсене на лесни решения, всеки един е преживял много надежди и много разочарования. Много партии изгряха на небосклона, създадоха очаквания и дълбоко разочароваха българите. СДС, НДСВ, ГЕРБ, сега има и нови герои, които обещават много хубави неща, ако можеха да станат всички те. Но единствената партия, която умее да носи отговорност, да спазва ангажименти, се нарича БСП”, заключи Сергей Станишев.