Победата в името на България е водещата цел на БСП за предстоящите избори

Май 01, 2009 Новини БСП 0 1211

БСП има знанията и носи отговорността, която всички българи очакват от управлението на страната   БСП може и ще спечели изборите за ЕП

БСП има знанията и носи отговорността, която всички българи очакват от управлението на страната

 

БСП може и ще спечели изборите за ЕП. Всички заедно ще победим в името на България. С тези думи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев се обърна към стотиците социалисти, които се събраха в Борисовата градина, за да отбележат международния ден на труда и празника на в. „Дума" и левия печат. В проливния дъжд, какъвто никога до сега не е валял на празничния ден, Станишев видя добър знак за предстоящите избори. Това означава, че на левицата, на БСП, на Коалиция за България ще ни върви по вода, заяви премиерът, предавайки доброто си настроение и оптимизъм на празнуващите. По думите на Станишев предстоящите избори за ЕП ще бъдат изключително важен тест за всяка една партия и коалиция, един своеобразен първи тур на изборите и за национален парламент. Ние, хората на левицата, се явяваме на тези избори заедно, силни и консолидирани от една идея - че носим нашата отговорност и трябва да свършим работа за България, заяви Станишев.  

Премиерът благодари на симпатизантите и членовете на БСП за категоричната подкрепа за партията през четирите години, в които социалистите имаха отговорността и задължението да управляват страната. Тези години са безценен опит за нашата партия, за Коалиция за България и ние доказахме, че можем да се справяме със всички трудности, а те не бяха малко, категоричен беше Станишев. Той напомни, че не е имало никакви гаранции, че страната ни ще постигне такива категорични успехи като пълноправното членство в ЕС или привличането в икономиката на страната ни  20 млрд. евро инвестиции. Трябваше да свършим огромна работа, за да постигнем това, което обещахме пред България, пред вас през 2005г., подчерта Станишев. Сред успехите на БСП за последните четири години той открои членството на България в Евросъюза, бързият и динамичен икономически растеж, намаляването на безработицата и гарантирането на по- високи доходи за българските граждани.

Извървяхме този път най- вече благодарение на вашето доверие и подкрепа, обърна се Станишев към присъстващите и добави - винаги сме знаели, че с тази сила няма трудност, която да не можем да преодолеем. По думите на премиера благодарение на силната подкрепа за БСП и с компетентността и отговорността, която партията носи, можем да изведем България успешно през бурните води на световната финансова и икономическа криза. Криза, която изисква интелигентно и динамично управление в постоянен диалог и със синдикатите, работодателите и местната власт. Ние имаме и тези знания, и тази отговорност, която вие и всички българи очакват от управлението на страната. С вас заедно можем да се справим с всичко, заяви Станишев. Той обеща, че правителството ще се бори да опази всяко едно работно място, да защити доходите на хората и да помогне на тези, които не могат де се справят сами, на нашите майки и бащи, баби и дядовци, и ще дадем шанс на младите хора.

В заключение премиерът пожела на социалистите да имат силна вяра в идеалите на партията,  да имат спокойствие и убеденост, че БСП се изправя с  чиста съвест пред българските граждани, за да получи тяхното доверие отново.  

За да се справим с трудностите, ние имаме един основен аргумент - истината. Това заяви от своя страна водещия на първомайският празник Румен Овчаров. Председателят на ГС на БСП в столицата беше категоричен, че БСП е партията, която винаги се ръководи от истината за управлението на страната - както за постигнатите успехи, така и за проблемите, които все още са нерешени. ако някой нещо прави за решаването на тези въпроси, това сме ние. Правим го без да се оплакваме, без да искаме някой да ни върши работата. Всичко е в нашите ръце, категоричен беше Овчаров.