Сергей Станишев: От 1989г. не са отделяни толкова средства за Враца

Организацията на БСП във Враца е силна и идвам тук със самочувствието на лидер на партия, която изпълнява своите ангажименти

Организацията на БСП във Враца е силна и идвам тук със самочувствието на лидер на партия, която изпълнява своите ангажименти. От 1989 г. не са били отделяни толкова публични средства за област Враца и още повече за общината. Това заяви на пресконференция във Враца лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

 

Той припомни, че още преди началото на мандата БСП ясно е завила, че един от гигантстките проблеми, които ще наследи от управлението на ГЕРБ, е голямото задълбочаване на регионалните диспропорции. "Те се превръщат в пропаст по отношение на качеството на живот, заетостта, местната инфраструктура и всички проблеми, с които хората се сблъскват от години в периода 2009г.-2013г. се задълбочиха неимоверно", каза още той. Като един от най-големите проблеми на Враца той посочи лошото качество на пътните настилки. "Миналата година, когато направихме среща на министър-председателя с кметове от региона, беше поет ясен ангажимент от премиера, министъра на финансите и от мен като лидер на партията, да направим всичко възможно да помогнем на общината да реши този проблем, който пречи на живота на жителите.  Чрез публичната инвестиционна програма са отделени 7 млн. лв. само за пътните настилки в региона", подчерта той. Станишев обясни, че предстои стартирането на проектите, така че в рамките на тази година този проблем да бъде преодолян. "Ще посетим и храма "Св. Николай", за който също са отпуснати не малко средства. Над 2 милиона са отпуснати и за модернизацията на стадиона. 5 млн. са отпуснати за община Мездра", поясни лидерът на БСП.

По думите му се прави  всичко възможно и за другите общини в региона. "Това не е отделно действие, а част от последователната политика на правителството за подкрепа на регионите. Тя е включена и в 3- годишната бюджетна рамка", категоричен бе Станишев.

Кметовете на общини от региона изразиха благодарност за отделените средства, благодарение на които ще се осъществят много проекти. Те заявиха, че макар да се смята, че инвестиционната програма е прекалено експлоатирана политически, създаденото с тези средства остава за хората и е от полза за всички нас.

В пресконференцията взеха участие и инж. Красимир Петков - кмет община Роман, Иван Аспарухов - кмет на община Мездра. инж. Никой Иванов - кмет община Враца, Венцислав Василев - областен управител на област Враца.