Кирил Добрев: Европа свършва там, където започват българските интереси

Апр 29, 2014 Новини БСП 0 1299

Искам от Европа да защитава българската икономика, да защитава нашите граници, защото ние сме покрили нормите за Шенген още преди години

Искам от Европа да защитава българската икономика, да защитава нашите граници, защото ние сме покрили нормите за Шенген още преди години. Това каза пред препълнената зала в Ботевград народният представител от КБ Кирил Добрев. Искам Европа да помага, защото България се сблъска с най-тежката бежанска криза, защото тези бежанци стоят тук, за да не отидат там, искам Eвропа да помага солидарно”, допълни Добрев и подчерта, че проектът Южен поток е важен за България и трябва да бъде реализиран.

Кирил Добрев изрази увереност, че кандидатите на БСП за представители в ЕП са най-подготвените и с тяхна помощ, ще бъдат постигнати всички цели.

Евроизборите са тест за политиката на това правителство, тест и за всички нас тук, в Ботевград, защото знаете колко малко не ни достигна, за да се преборим с некадърното управление на ГЕРБ в общината. Искам от нашите евродепутати да защитават българския интерес в ЕП, защото Европа свършва там, където започват българските интереси”, каза още Добрев. По думите му отново сме в битка за Европа, но и в битка за България. „Ние ще спечелим тази битка, длъжни сме да я спечелим, защото искаме да продължим с това, което започнахме.

Корнелия Нинова: Нужна ни е победа, за да бъде социалната политика номер едно за правителство и парламент

Победата ни е необходима, за да можем да направим трайна тенденция началото, което поставихме, а то е социалната политика, да е номер едно в политиката на правителството и парламента”, посочи председателят на социалната комисия в НС Корнелия Нинова. „Нашата основна цел е да не се върне замразяването на социалната политика. Бойко Борисов казал, че БСП трепери. Нека да му покажем, че никой в БСП не трепери и не ни е страх от избори, защото тази партия е водила битки и е печелела победи, когато Бойко Борисов е ходел прав под масата, а партията му не е съществувала”, заяви Нинова.

Двамата народни представители присъстваха на откриването на предизборната кампания в Ботевград. Те изразиха пълната си подкрепа за листата на БСП. Специален гост на откриването беше кандидатът за представител в ЕП Ия Петкова. „Сигурна съм, че ще дойде моментът, в който ние българите ще се гордеем с Европа и ще вярваме в нея. Но аз повече очаквам деня, в който Европа ще се гордее с нас – българите, и ще ни уважава като достойна нация”, каза Ия Петкова.