Достена Лаверн: Десният модел на управление в Европа е неуспешен

Десният модел на управление в цяла Европа е неуспешен, а най-потърпевши от неговата реализация са малките и средните предприятия, които са гръбнака на икономиката

Десният модел на управление в цяла Европа е неуспешен, а най-потърпевши от неговата реализация са малките и средните предприятия, които са гръбнака на икономиката. Това заяви кандидатът за евродепутат от КБ Достена Лаверн на срещнаха с младите хора на Благоевград. На срещата присъстваха и Светлина Йолчева и Ия Петкова, които също споделиха своите позиции.

Достена Лаверн обърна внимание на кризата в Украйна и Русия, като подчерта, че социалистите са против налагането на икономически санкции на Русия, защото Европа има „интересно сътрудничество с Русия“.

Кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Лаверн сподели, че е призовала  кандидатите на ГЕРБ на дебат, но до момента не е получила отговор. „Необходимо е в центъра на този дебат да се постави въпросът дали ще продължи политиката на финансови рестрикции в страната. Интересен е и въпросът дали ГЕРБ ще подпише Атлантическото споразумение във вариант, в който корпорациите да могат да управляват държавата вместо правителството.

Светлина Йолчева: Важно е връщането на социалния модел на управление

Според Светлина Йолчева важно е връщането на социалния модел на управление. Тя подчерта, че иска „пълни и реални гаранции за българите за достойни граждани на Европа”. „Аз съм горда, че БСД и БСП сме част от ПЕС. Ако успеем да постигнем мнозинство в ЕП, тогава ще успеем да реализираме платформата си, а именно достойни доходи и да върнем България в социалния модел на управление. Всички права на българите бяха орязани, нашите цели са връщане на тези права. Трябва да има и равенството между половете и правата на жените. Жените и мъжете да получават равно заплащане в Европа. Ние като жени ще работим за законодателното уреждане на този проблем. Някъде е въведено законодателно паритета. В ЕП като жени ще продължим да защитаваме принципа за паритет. Работни места за всеки български младеж, за всеки младеж в Европа. България като част от Европа зависи от решенията на ЕП. За да осъществим една политика тук, от значение са решенията в европарламента“, заяви тя.

Ия Петкова: Младите хора ще останат в България само когато бъде осигурена постоянна трудова заетост

Ия Петкова бе категорична, че младите хора ще останат в България само когато бъде осигурена постоянна трудова заетост в страната ни. „Младите искат реализация, работа и достойно бъдеще тук в България. Социалистите имат шанса да променят посоката на Европа, за да стане тя социално-справедлива и толерантна, да се грижи за истинските проблеми на хората. Тая надежда, че като бъдещи представители на България в ЕП българските социалисти ще помогнат от една страна да се уважава Европа, от друга страна и Европа истински да започне да обича и да уважава  българите”, заключи тя.