Сергей Станишев откри кампанията в Кубрат и Разград

Апр 28, 2014 РАЗГРАД Новини БСП 0 1301

С много настроение, танци, музика и добро настроение лидерът на БСП и президент на ПЕС и млади социалисти откриха предизборната кампания на Коалиция за България в Разград

С много настроение, танци, музика и добро настроение лидерът на БСП и президент на ПЕС и млади социалисти откриха предизборната кампания на Коалиция за България в Разград. Откриването започна с изпълнение на народни песни и много  народни танци от  „Капански ансамбъл” Разград и изпълнения на духовия квинтет към Разградската филхармония. Социалистите от региона благодариха за отпуснатите средства за запазването на Разградската филхармония и възстановяването на Художествената галерия,  пред която се състоеше откриването.

Младите социалисти в региона му предадоха писмо до групата на партията на европейските социалисти в ЕП. В него те заявяват нуждата от приоритетна политика, насочена към младите хора в Европа, инвестиции за работа и обучение, младежка мобилност. Станишев отговори, че това писмо задължително ще стигне до своите адресати и думите на младите хора от региона ще бъдат взети предвид. „Единствените, които могат на европейски ниво да се ангажират и да изпълнят задачите за младежката безработица, за социална ангажираност и грижа за хората, особено към бедните, са социалистите”, подчерта президентът на ПЕС. Под виковете на събралото се множество „Победа” той обясни, че всеки глас на тези избори за социалистите и за Мартин Шулц е глас за промяна в Европа и за осъществяване на тези важни задачи.  „За да се постигнат тези и други важни за хората промени е нужна сила. За това ви моля през следващите седмици всеки един от вас да се постараем за максимална подкрепа за № 15”, заяви Станишев.

В края на събитието на фона на „Една българска роза” Сергей Станишев и народният представител от ПГ на КБ, избран от региона, Татяна Буруджиева, заедно с младите социалисти от област Разград пуснаха балони с хелий в цветовете на ЕС и БСП.

Станишев откри и кампанията в Кубрат. Там той заяви своята, на КБ и на правителството подкрепа за развитие на регионите и за справедливата политика при разпределянето на средствата за тях. Почти два часа Станишев разговаря с гражданите на община Кубрат, членове и симпатизанти за  проблемите и нуждите на общината. Гражданите изразиха своята благодарност за свършеното до момента и най-вече за отпуснатите средства за общинската болница. „Радвам се, че усещате вече резултата от нашата работа. Искам да имате самочувствието, че принадлежите към партията, която на първо място се грижи за хората”, каза още той. 

По време на срещата лидерът на БСП връчи партийната книжка на млада девойка, станала най-младият нов член на партията.